14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Džomić: Brajović da se bavi aferama, a ne crkvom

Društvo

Comments 6

Džomić: Brajović da se bavi aferama, a ne crkvom

Izvor: Dan

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Protojerej-stavrofor, koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić poručio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću da, umjesto što kleveće Crkvu, brine o svojim aferama.

Brajović je na skupu u Tirani o religijama kazao daSrpska pravoslavna crkva (SPC), posredstvom Mitropolije crnogorsko-primorske, djelovanjem na terenu i izjavama pojedinih crkvenih velikodostojnika izaziva podjelei podriva političko i pravno ustrojstvo na kojima se temelji crnogorska državnost.

Brajović: SPC izaziva podjele u društvu, donošenje zakona ima poseban značaj

''Da nijesu tužne, bile bi smiješne tiranske izjave predsjednika Skupštine Ivana Brajovića. U pitanju su klasične klevete koje, u trenutku u kome su i od koga su saopštene, imaju drugi cilj. Jasno je da njemu cilj nijesu Mitropolija crnogorsko-primorska i Srpska pravoslavna crkva. I vrapci na granama po Podgorici danas znaju da Brajović, plagiranjem tuđih ideja na krajnje nekreativan i karikaturalan način, pokušava da pažnju javnosti sa ličnih dugova, prodaje zemlje, rivolving kartica sa enormnim minusima, oročenih bankarskih depozita javnog preduzeća koje kontroliše njegova politička partija, najavljenih snimaka i drugih zaprepašćujućih problema koje ima i kao ličnost i kao političar skrene na Mitropoliju i SPC''-  smatra Džomić.

Džomića čudi što Brajović nije pominjao Mitropoliju i SPC kada je, kako pretpostavlja, "sa rukom na srcu, prodavao đedovinu po Bjelopavlićima i kada je rivolving karticu dovodio do pozitivne nule".

''O podrivanju pravnog i državnog poretka Crne Gore valjda bolje od njegovih izjava svjedoči činjenica da je protiv njega, a ne protiv Mitropolije formiran predmet u Specijalnom državnom tužilaštvu. Nije bio tako glagoljiv prethodnih dana na domaćem terenu kada je nemušto pokušavao da objasni svoju ulogu u aferama koje se vezuju za njegovo ime, prezime i državnu funkciju. Brajoviću je savjetnije da svoju pažnju usmjeri na svoje probleme i da se pomoli Bogu da mu dometne snage da svoj krst ponese dostojanstveno i odgovorno, a ne da kleveće Crkvu. No, bojim se da u njegovom slučaju ni Bog, dok se ne pokaje, ne može pomoći'' - zaključio je Džomić.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

Tako je pope. Đe su , Boga ti , i šta rade : Pahomija , Kačavenda i Filaret ? Volimo te Crna Goro!

svojnasvome

Zamislite nekog popa CPC da usred BG ovako nešto kaže na račun predsjednika Skupštine Srbije. Mrak bi ga progutao.

zordan

Kakva je to crkva ciji su sveci cetnicki koljaci . DZomicu pomoli se i trazi oprostaj od boga za sve njihove zrtve , a do tada je najbolje da cutis i ne moralises .