8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bilo prečih tema od istopolnih brakova

Društvo

Comments 0

Bilo prečih tema od istopolnih brakova

Izvor: Pobjeda

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

O predloženom zakonu o životnom partnerstvu osoba istog pola juče se Vlada nije izjasnila, iako je bio druga tačka dnevnog reda. Razlog je, kako piše Pobjeda, "prebukiranosti dnevnog reda“.

Generalna direktorka Direktorata za unapređenje i zaštitu ljudskih prava Blanka Radošević-Marović rekla je za taj list da je zakon prolongiran zbog prioritetnih obaveza i zadataka Vlade.

"Nije ništa sporno. Očekuje se da predloženi zakon Vlada verifikuje narednog četvrtka, a da u petak bude u Skupštini. Nadamo se da neće biti daljih odgađanja", rekla je ona.

Ovaj akt, kojim treba da se omogući istopolnim parovima da pred matičarem sklapaju partnerstva, je povučen sa sjednice Vlade krajem septembra, jer su, kako je tada pojašnjeno, željeli da izađu u susret određenim nevladinim organizacijama i razmotre prijedlog da se omogući primjena zakona nakon pola godine od usvajanja, a ne nakon godinu, kako je to bilo predviđeno. Odlučeno je da se akt, ipak, primjenjuje godinu dana od usvajanja, jer su iz ministarstava unutrašnjih poslova i pravde rekli da ne mogu u suprotnom na vrijeme da usklade sve podzakonske akte.

Nikakvih drugih izmjena u zakonu nije bilo.

Ponuđeni zakon pao je u Skupštini krajem jula, jer nije dobio potrebnu većinu - 41 glas, odnosno izostala je podrška poslanika SDP-a jer se nijesu pojavili na sjednici, ali su najavili da će akt podržati kada opet bude na plenumu

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR