14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikoliću uručena Plaketa Sveučilišta u Mostaru

Društvo

Comments 1

Nikoliću uručena Plaketa Sveučilišta u Mostaru

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Povodom obilježavanja Dana Sveučilišta u Mostaru, rektor Zoran Tomić uručio je danas rektoru Univerziteta Crne Gore Danilu Nikoliću Plaketu za ličan doprinos razvoju i promociji Sveučilišta u Mostaru, saopšteno je sa UCG-a.

Uz zahvalnost za ovo značajno priznanje, Nikolić je istakao da je regionalno povezivanje od nemjerljivog značaja za razvoj i saradnju  Univerziteta, da samo zajedničkim naporima, u bliskoj i kreativnoj saradnji, mogu unaprijediti i proširiti mogućnosti za akademsku zajednicu i, na kraju, za društvo i dobrobit svih građana.

“Jačanje konkurentnosti i internacionalizacija su razvojni prioriteti Univerziteta Crne Gore, na koje sam se kao rektor profesionalno i personalno obavezao. Shodno tome, smatrajući “dobrosusjedskim manirom” da prvo treba uspostaviti stratešku saradnju sa univerzitetima u regionu, prvi međunarodni bilateralni ugovor o partnerskoj saradnji, sam potpisao upravo sa Sveučilištem u Mostaru“, kazao je Nikolić.

Od početnih aktivnosti kroz razmjenu nastavnog kadra, saradnja se dalje proširila na zajedničke projektne aplikacije za međunarodne grantove, planiranje zajedničkih studijskih programa kroz dvojne diplome, zajedničku naučnu publicistiku i korištenje istraživačke opreme.   

”Uz zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, očekujem da ona bude intezivirana u narednoj godini, i da obuhvati što veći broj naših fakultetskih jedinica i naučnih timova”, zaključio je Nikolić.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Duško

Nećeš mi drugi mandat gledat.