13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Izrael kredibilan partner za saradnju u oblasti vojne industrije

Društvo

Comments 0

Bošković: Izrael kredibilan partner za saradnju u oblasti vojne industrije

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministar odbrane Predrag Bošković boravi u posjeti Ministarstvu odbrane Države Izrael gdje se sastao sa generalnim direktorom u Ministarstvu odbrane Države Izrael, general majorom u penziji Udi Adamom. Tom prilikom potpisan je Implementacioni sporazum za nabavku daljinskih upravljivih oružanih stanica za ugradnju na lako-oklopnim patrolnim vozilima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

"Ministar je naglasio da je sveukupna saradnja dvije partnerske zemlje, na zavidnom nivou. U pogledu modernizacije VCG, Bošković je istakao da punopravno članstvo naše zemlje u Alijansi zahtijeva opremanje vojske u skladu sa NATO procesom planiranja odbrane, odnosno novim strateškim legislativnim okvirom koji je uspostavljen u skladu sa savremenim bezbjednosnim izazovima. S tim u vezi, ministar je naglasio da primarni fokus modernizacije VCG predstavlja nabavka taktičkih lako-oklopnih vozila, odnosno opremanje dvije deklarisane pješadijske čete, što će doprinijeti ostvarivanju jednog od najvažnijih NATO ciljeva sposobnosti. General Udi Adam je poručio da će Izrael ostati posvećen pružanju podrške Crnoj Gori u domenu unaprjeđenja nacionalnih odbrambenih kapaciteta", navodi se u saopštenju.

Nakon potpisivanja Implementacionog sporazuma kojim će se realizovati nabavka daljinskih upravljivih oružanih stanica, Bošković je istakao da će to, pored povećanja vatrene moći jedinica VCG, na znatno višem nivou, povećati stepen zaštite posade vozila.

Razgovarajući sa Adamom, Bošković je kazao da će se sa ugradnjom daljinskih upravljivih oružanih stanica krenuti nakon što u Crnu Goru pristigne prva isporuka  „Oshkosh“ lakooklopnih patrolnih vozila, a koja se očekuje u drugoj polovini 2020. godine. 

"On je naglasio da je Ministarstvo odbrane nakon detaljnog istraživanja tržišta, a u skladu sa zahtijevanim tehničkim karakteristikama pomenutih sistema daljinskog upravljanja, izabralo izraelsku kompaniju „Elbit Sistems“. Zaključuje da bogato iskustvo i tehnološki napredak Izraela u oblasti odbrambene industrije, preporučuju tu zemlju kao kredibilnog partnera za uspostavljanje odgovarajuće saradnje u toj oblasti", piše u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR