Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Sa Cetinja poručeno: Svetinje su crnogorske!

| Postavio/la: Marija Mitrović

Sa Cetinja poručeno: Svetinje su crnogorske!

U Prijestonici je u podne održana šetnja Cetinjana i Crnogoraca iz drugih gradova s ciljem da poruče da "Na Cetinje nema šetnje", misleći na litiju SPC koja je bila najavljena za sjutra.

U međuvremenu je iz policije saopšteno da litije SPC na Cetinju neće biti, iz, kako je rečeno, bezbjednosnih razloga, ali su se građani ipak okupili danas u Prijestonici.

''Cetinje je tu da sačuva obraz Crne Gore, ovo je grad u koji je dobrodošao svako dobronamjeran, ovo je grad koji zna čije je srce. Ukoliko bude potrebe i dalje ćemo se okupljati. Na svaku inicijativu koju smatramo nedobronamjernom odgovorićemo ovako- mirno i dostojanstveno''- poručio je Peđa Vušurović.

A cijeloj Crnoj Gori od Pljevalja pa do mora sa Cetinja je poslata poruka:

''Svetinje su crnogorske. Kad su crnogorske, onda su svetinje svih nas, svakog građanina Crne Gore, koji s načinom, mirno i dostojanstveno u njih uvijek jeste i biće dobrodošao!''

Kolona automobila u Cetinje je ušla ranije danas uz crnogorsku zastavu i pjesmu - Crna Goro.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Komentari

Slobo,

@Crnogorski oro,Nije problem čije su svetinje pravoslavne naravno, ko ih je gradio i ko ih je finansirao zna se za svaku ponaosob, problen je onaj ko ih želi upisati na državu koju kontroliše. Kad to shvatite, da nije njemu važna svetinja nego koliko ona vrijedi, možda shvatite zbog čega sve ovo.

Mirza—MONTENEGRO ❤️,

Bravo za Cetinje ???????????????? Ugled za sve naše gradove Daj boze da ne zatreba ali ako bude trebalo treba svaki Crnogorski grad da se ugleda na Cetinje i prošeta s mirom kroz svoju čaršiju u podršci svojoj Crnoj Gori ❤️

Marjana,

@Rajko,pripadaju onom ko ih CUVA a pravoslavci sveta mogu da dodju da im se pomole cak i nepravoslavci. Poz iz bgd, konacno su srpska braca progledala mi smo jedan narod i treba da se branimo i stitimo a zabole nas sto neko kredom nacrta granicu, u dusi nema granica ako je po Bogu

Lavica,

Što oni šetaju ako vec nema šetnje? Zalosno

Crnogorski oro,

@Rajko, nemoj da si prepametan, Rajko. Da se ne lažemo: Te svetinje su u drzavi Crnoj Gori, Crnogorci su ih gradili i crnogorske su. A svako ko zeli moze se pomoliti u njima ČIM IH VRATIMO. To glumatanje ( a oprosti)vodi naivnom rezonu.

!!!,

Sa Cetinjem je sve pocelo tu se sve i zavrsava!Bravo Cetinjani!GAME OVER!!!

Bota6,

@Miki, Nisam znala da smo još u srednjovjekovno doba pa imamo i vladare.

Цетињаш,

Bravo braco cetinjanci. Nika vise 1918. Elvira montenegro!

HajduksaCetinja,

Mi smo braca ispod kapelice,dje ne radja majka izdajice !!! CETINJANI NAJJACI STE !!!

Ostavi komentar

0/300