14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rok za prijavu kandidata za CERN-ovu ljetnju školu do 27. januara

Društvo

Comments 0

Rok za prijavu kandidata za CERN-ovu ljetnju školu do 27. januara

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Rok za prijavu na konkurs "Studentska ljetnja škola CERN 2020" otvoren je još nekoliko dana, podsjećaju iz Ministarstva nauke. 

Dokumentaciju je potrebno dostaviti na adresu Ministarstva, Rimski trg 46 do 27. januara.

"Ministarstvo nauke je i ove godine raspisalo Konkurs za atraktivne studentske stipendije u vodećoj svjetskoj laboratoriji – CERN. Na konkurs se mogu prijaviti studenti fizike i inženjerskih nauka, koji će tokom ove škole u periodu jul-avgust (8-13 nedjelja) imati mogućnost da pored teorijskog dijela učestvuju na radionicama, seminarima, izložbama i eksperimentalnom radu.  

Najbolji crnogorski studenti imaće priliku da se uključe u svakodnevni rad CERN-ovih velikih istraživačkih timova koji realizuju interdisciplinarna istraživanja, slušaju predavanja, posjete CERN-ove laboratorije i postrojenja, kao i opremu kojom raspolaže ova institucija, učestvuju na radionicama s naučnicima koji su lideri u svojim oblastima istraživanja", navode iz Ministarstva nauke.

Nakon isteka roka, Ministarstvo nauke obrazovaće Komisiju za izbor kandidata, koja će razmotriti dostavljene prijave i utvrditi prijedlog.

Ministarstvo je dužno da odabere do četiri kandidata.

"Nakon toga, izabrani kandidati dužni su da se registruju elektronskim putem, na zvaničnoj stranici CERN-a, do 31. januara 2020. godine, i prema dobijenim instrukcijama pošalju tražene informacije. Finalni izbor kandidata izvršiće CERN, do sredine aprila 2020.

Atraktivne stipendije pokriće troškove puta, boravka i smještaja, dok će studenti na mjesečnom nivou dobijati 2700 CHF.

Uslove i spisak potrebne dokumentacije zainteresovani studenti mogu pronaći na zvaničnoj stranici Ministarstva nauke", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR