13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Četrnaest godina od nesreće na Bioču

Izvor: nvo-vozneprebola.wixsite.com

Društvo

Comments 0

Četrnaest godina od nesreće na Bioču

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

U Crnoj Gori danas će biti obilježeno 14 godina od željezničke nesreće na Bioču, u kojoj je poginulo 47 osoba, a više od 200 povrijeđeno.

Tragedija se dogodila kada je lokalni elektromotorni voz, koji je saobraćao od Bijelog Polja do Podgorice i Bara, u blizini mjesta Bioče, na izlasku iz tunela, iskliznuo iz šina i sva četiri vagona se survala u provaliju.

Zbog nesreće kod Bioča osuđen je jedino mašinovođa Slobodan Drobnjak, na šest godina zatvora, dok je 11 zaposlenih u Željeznici oslobođeno odgovornosti.

Nevladina organizacija Voz neprebola Bioče 2006 pozvala je nadležne da obnove proces u slučaju željezničke nesreće i da, kako su naveli, pred lice pravde izvedu odgovorne za tu tragediju.

Predsjednik ove NVO, Goran Vojinović, kazao je da traže da se razmotre svi relevantni dokazi i utvrde svi propusti, kojih je, kako kaže, bilo mnogo.

Kako i prethodnih godina, godišnjica tragedije obilježiće se u Bijelom Polju i na Bioču.

Iz NVO Voz neprebola kazali su da je organizovan prevoz članova udruženja, iz Podgorice za Bijelo Polje u osam sati, ispred Hrama.

Kako je saopšteno, prevoz za Bioče organizovan je iz Bijelog Polja ispred autobuske stanice u osam sati i 30 minuta, a iz Podgorice u deset sati ispred Hrama.

"Očekujemo da se željeznički saobraćaj na Bioču obustavi u ovo vrijeme i da se ne oglašavaju sirene“, naveli su iz NVO Voz nepreobola 2006.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR