15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Apel MSS: Ne dozvoliti zloupotrebe novinarske profesije

Društvo

Comments 0

Apel MSS: Ne dozvoliti zloupotrebe novinarske profesije

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Medijska savjet za samoregulaciju (MSS) apelovao je na sve novinare da poštuju etički Kodeks i da ostanu posvećeni profesionalnom i etičkom novinarstvu.

 MSS čestitao je zaposlenima u medijima Dan crnogorskih novinara.

"Ovo je prilika da podsjetimo koliko je značajan i odgovoran posao kojim se bave novinari danas. Posebno u ovom vremenu kada se ponovo povampiraju ideologije krvi i tla značaj novinarstva, odnosno objavljivanja istinite i tačne informacije posebno dobija na važnosti", navedeno je u saopštenju.

MSS za samoregulaciju je pozvao sve zaposlene u medijima da ne dozvole grube zloupotrebe novinarske profesije, da ne daju logistiku širenju lažnih vijesti ili pripremi terorističkih akcija.

Već dugo se u Crnoj Gori, kako poručuju, relativizuje odgovornost novinarske profesije i opstruira funkcionisanje samoregulacije, pod geslom da je u novinarstvu sve dozvoljeno.

"Nažalost to je gruba neistina i koliko je sloboda medija bitna toliko je i odgovornost za napisanu ili izrečenu riječ još veća. Zato još jednom apelujemo na sve novinare da poštuju etički Kodeks i da ostanu posvećeni profesionalnom i etičkom novinarstvu", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR