15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na Webometrics Transparent Ranking listi UCG napredovao 120 mjesta

Društvo

Comments 0

Na Webometrics Transparent Ranking listi UCG napredovao 120 mjesta

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Webometrics je 23. januara objavio novu listu najboljih svjetskih univerziteta u kategoriji najvećeg broja citata na osnovu Google Scholar profila “Transparent Ranking: Top Universities by Citations in Top Google Scholar profiles”  http://webometrics.info/en/transparent.

Univerzitet Crne Gore je rangiran na 1578. mjestu. čime je u odnosu na prethodno rangiranje iz jula 2019. godine poboljšao poziciju  skoro 120 mjesta.

Ujedno, kako je saopšteno, Univerzitet Crne Gore je jedini crnogorski univerzitet koji se našao na ovoj svjetskoj listi. 

"Napominjemo da je i ovom prilikom tokom rangiranja Webometrics dodatno postrožio svoje kriterijume u odnosu na prethodno rangiranje iz jula prošle godine. Naime, uzorak je obuhvatio 101 najcitiranijeg autora, pri čemu su iz razmatranja shodno najnovijoj metodologiji isključeni deset najcitiranijih naučnika, koji doprinose vidljivosti Univerziteta sa preko 50. 000 citata.Stoga, iako ova metodologija rangiranja ne pogoduje univerzitetima sa relativno malim brojem nastavnog i naučnog osoblja i malim budžetom za nauku, Univerzitet Crne Gore ne samo da je zadržao visoko mjesto na rang listi već je značajno unaprijedio svoju poziciju".

U oblasti nauke i istraživanja UCG, kako je saopšteno, u prethodne dvije godine bilježi značajan porast u broju citata na Google scholar-u, gdje je trenutno preko 100.000 citata, što je gotovo 80.000 više u odnosu na isti period prije dvije godine.

"Vjerujemo da ćemo u narednom periodu nastaviti sa ovakvim pozitivnim trendom, zahvaljujući velikoj posvećenosti naših profesora i saradnika i uz dodatne mjere podrške koje smo implementirali kroz novi Pravilnik o postupku, uslovima vrednovanja i načinu nagrađivanja zaposlenih za poseban doprinos razvoju i međunarodnom pozicioniranju Univerziteta Crne Gore podsticanja najboljih naučnih rezultata i međunarodne afirmacije Univerziteta".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR