10 °

max 13 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijavljen Nikšićanin zbog sumnje da je seksualno zlostavljao maloljetnicu

Društvo

Comments 0

Prijavljen Nikšićanin zbog sumnje da je seksualno zlostavljao maloljetnicu

Izvor: Dan/Pobjeda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Nakon anonimne prijave da je N.N. lice u Nikšiću počinilo više krivičnih djela na štetu maloljetnice, policija i tužilaštvo rade na rasvjetljavanju tog slučaja, potvrđeno je Danu iz Uprave policije. U prijavi koja je podnijeta policiji, a u koju je ovaj medij imao uvid, navedeno je da muškarac seksualno zloupotrebljava šesnaestogodišnjakinju, od koje je stariji 14 godina.

"Dopis je zaprimljen u Centru bezbjednosti Nikšić i u toku je postupanje po njemu u saradnji sa tužilaštvom. Čim budemo imali ishod, obavijestićemo vas o tome" - saopšteno je Danu iz policije.

Navodno, djevojčica je s tim muškarcem u vezi od prije dvije godine, a odnedavno žive u vanbračnoj zajednici, čime je prekršen i član 216 Krivičnog zakonika Crne Gore(KZCG), koji, kako se navodi u prijavi, zabranjuje osnivanje vanbračne zajednice sa maloljetnim licem.

Obavještenje o zloupotrebi maloljetnice juče je stiglo i na adresu SOS telefona za žene i djecu žrtve nasilja u Nikšiću.

"Poznat nam je slučaj maloljetnog lica za koje se u dopisu koji smo dobili tvrdi da je zloupotrijebljeno. Ta maloljetnica je ranije boravila u našem skloništu nekoliko dana, a tada je dovedena u pratnji policije" - saopštili su Danu iz te organizacije.

Anonimni pošiljalac prijave tvrdi da je na društvenim mrežama postavljen i video-snimak seksualnog odnosa odraslog muškarca i maloljetne ženske osobe na javnom mjestu, i to dok je ona u „očiglednom pijanom ili omamljenom stanju“.

"Budući da je djevojčica u toku seksualnog čina više puta ponavljala „pušti me, pušti me“, što se jasno čuje na predmetnom snimku, nesumnjivo je da se ovaj događaj odigrao protiv njene volje. Uzimajući u obzir sve ostale navedene činjenice i kršenje Krivičnog zakonika Crne Gore (KZCG), događaj dokumentovan na video-snimku predstavlja školski primjer silovanja iz člana 204 KZCG. Snimak je napravilo i na društvene mreže postavilo treće lice, koje je stajalo sa strane i posmatralo čitav čin. Snimanjem ovog nedoličnog akta i objavljivanjem snimka ovo lice je počinilo krivično djelo pornografija iz člana 211 KZCG na štetu maloljetnice" - navodi se u dopisu,

Majka oštećene djevojčice, kako se dodaje, takođe je upoznata sa postojanjem pomenutog snimka, kao i s tim da je djevojčica već duže vrijeme u vezi sa dotičnim muškarcem, čiji identitet joj je poznat.

"Znam i da je majka mjesecima pokušavala da je odgovori od ove veze, ali očigledno nije imala mnogo uspjeha" - piše u dopisu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR