9 °

max 15 ° / min 9 °

Srijeda

24.04.

15° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CRBC: Uskoro stiže 400 radnika iz Kine, biće pod zdravstvenim nadzorom

Društvo

Comments 1

CRBC: Uskoro stiže 400 radnika iz Kine, biće pod zdravstvenim nadzorom

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

U Crnu Goru uskoro se vraća oko 400 radnika iz Kine, potvrđeno je Anteni M iz kompanije CRBC.

"U skladu sa planovima rada na autoputu, očekuje se skori povratak oko 400 radnika iz virusom manje pogođenih dijelova Kine", saopšteno nam je iz kineske kompanije.

Do sada se iz Kine vratilo desetak radnika, podaci su Instituta za javno zdravlje. Dolazak ostalih, kako su naveli iz Instituta, mora biti kontrolisan.

''U kampovima treba da budu smješteni u odgovarajućim uslovima. Sanitarna je dala rok do srijede da se ti uslovi ispune", precizni su u Institutu.

Iz CRBC-ja nam je saopšteno da su u komunikaciji sa Institutom za javno zdravlje i Ministarstvom zdravlja kad je posrijedi smještaj radnika.

"Podsjećamo da će radnici naše kompanije prije povratka u Crnu Goru proći obaveznih 14 dana zdravstvenog nadzora u Kini i tek po isteku tog perioda, nakon što se potvrdi da nemaju virus, ovim radnicima biće omogućen dolazak u Crnu Goru, gdje se ponovo stavljaju pod zdravstveni nadzor u trajanju 14 dana.

U slučaju da se javi i najmanja sumnja na infekciju, radnici će biti adekvatno zbrinuti, a o uslovima samog smještaja već smo u komunikaciji sa nadležnim službama", navode iz CRBC-ja.

Uvjeravaju javnost da će svaka odluka o povratku i smještaju radnika iz Kine biti donijeta u saradnji sa nadležnim institucijama. "Pri čemu ćemo svi zajedno kao prioritet imati očuvanje javnog zdravlja", poručeno je iz CRBC-ja.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mijo

Krajnje neozbiljna drzava, svjesna da nemamo kapaciteta za borbu sa potencijalnom epidemijom, ce da pusti bez kontrole 500 Kineza. Misle li oni na nase ljude i njihove porodice, koji rade na autoputu???