9 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mugoša napisala presudu osuđenima za pokušaj terorizma

Hronika

Comments 0

Mugoša napisala presudu osuđenima za pokušaj terorizma

Autor: Marija Mitrović

  • Viber
Prepis presude otpremljen strankama u postupku.

Iz Višeg suda u Podgorici saopšteno je da je, sutkinja Suzana Mugoša napisala presudu osuđenima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. u Crnoj Gori, te da je ovjereni prepis presude otpremljen strankama u postupku.

“U predmetu protiv optuženih S. V. E. i dr., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije iz čl. 401a st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, krivičnog djela terorizam u pokušaju iz čl. 447 st. 1 u vezi čl. 20 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog djela pripremanje djela protiv ustavnog uređenja i bezbjednosti Crne Gore izvršenog putem podstrekavanja iz čl. 373 st. 1 u vezi čl. 24 st. 2 Krivičnog zakonika Crne Gore, presuda je pisano izrađena, a ovjereni prepis presude otpremljen strankama”, objavljeno je na sajtu Višeg suda u Podgorici.

Protiv ove presude stranke i branioci mogu podnijeti žalbu u roku od 15 dana od dana prijema prepisa presude Apelacionom sudu Crne Gore, preko Višeg suda u Podgorici.

Funkcioneri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora, dok je vozač tog političkog saveza, Mihailo Čađenović, osuđen na godinu i šest mjeseci, odlučio je Viši sud u Podgorici.

Najveća kazna, za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016, izrečena je ruskim državljanima Eduardu Šišmakovu i Vladimiru Popovu u trajanju od 15, odnosno 12 godina zatvora.

Oni su osuđeni za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam u pokušaju.

Bratislav Dikić osuđen je za krivična djela terorizam u pokušaju putem pomaganja i stvaranje kriminalne organizacije, na osam godina, a Nemanja Ristić i Predrag Bogićević za ista krivična djela osuđeni su na po sedam godina.

Branki Milić izrečena je kazan od tri godine, Draganu Maksiću od godinu i devet mjeseci, a Srboljubu Đorđeviću i Milanu Dušiću od po godinu i šest mjeseci.

Kristina Hristić osuđena je na uslovnu kaznu od godinu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR