11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbrana: Britanija neće izručiti Kneževića Crnoj Gori

Hronika

Comments 0

Odbrana: Britanija neće izručiti Kneževića Crnoj Gori

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Povodom saslušanja predsjednika Atlas Grupe Duška Kneževića u Londonu, te odlaska iz Crne Gore, oglasio se tim advokata koji ga zastupaju.

Naime, odbrana Kneževića uvjerena je da Velika Britanija neće izručiti Duška Kneževića Crnoj Gori iz dva razloga.

''Prvi razlog je što su optužbe potpuno neosnovane i dokazi irelevantni, odnosno iskontruisani, a postupak isfabrikovan i politički motivisan; drugi razlog je taj što je Duško Knežević državljanin Velike Britanije i u Crnoj Gori ne bi imao pravično suđenje''- naveli su u saopštenju.

Komentarisali su i medijske objave da je Knežević pod elektronskim nadzorom.

Tvrde pak, da je ta odluka donijeta isključivo zbog njegove bezbjednosti.

"Duško Knežević je 19.09.2019. godine saslušan pred sudom u Londonu u vezi potjernice koju je za njim, na zahtjev SDT u Podgorici, raspisao Viši sud u Podgorici. Naš pravni tim predvođen Tim-om Owen-om QC iz Matrix Chambers i Steven-om Kay-om QC iz 9 Bedford Raw stupio je u kontakt sa britanskim tužiocima i pristupio prvom saslušanju koje je održano u “City of London magistrate court”. Na narednom ročištu 17.10.2019. odbrana će iznijeti dokaze koji jasno ukazuju na neosnovanost optužbi. Takođe, SDT treba da dostavi dokaze na kojima zasnivaju optužbe, kao i spise svih postupaka koji se vode protiv Duška Kneževića, kako bi sud u Londonu izvršio uvid u ove predmete radi provjere navoda o zloupotrebama SDT-a i kršenju ljudskih prava, koje je odbrana dostavila. Duško Knežević je pod elektronskim monitoringom iz razloga zaštite lične bezbjednosti g. Kneževića i članove njegove porodice od februara ove godine, a ne od saslušanja u Londonu 19.09.2019, kako je to u medijima netačno prenijeto''- naveli su i dodali da monitoring policije traje sedam mjeseci.

''A određen je zbog procjene da je Dušku Kneževiću ozbiljno ugrožena bezbjednost, te su u tom smislu određene i posebne mjere zaštite za njega i njegovu porodicu, iz razloga što je ranije ove godine doživio tri napada, s tim što mu je kretanje slobodno. Sudu u Londonu ćemo dostaviti i dokaz da branioci Duška Kneževića nisu pozvani na ročište nakon kojeg je donijeto rješenje o privremenom oduzimanju imovine, niti im je u skladu sa zakonom omogućeno da se izjasne na predlog SDT da se Dušku Kneževiću oduzme imovina''- poručili su advokati Kneževića.

Kratko su prokomentarisali i odbranu koju je iznio povodom objavljenih snimaka Nenada Vujoševića pred crnogorskim tužilaštvom.

''Posebno je zanimljiva i nevjerovatna odbrana Nenada Vujoševića, koja predstavlja pokušaj ne da se odbrani Vujošević (koji je zamislite revoltiran, jer je Dušku Kneževiću uzimao novac), već da se odbrani SDT u Podgorici. Interesantan je i mudar koncept koji iznosi Vujošević, a koje glasi: 'Ja sam mudar, revoltiran i pošten jer sam uzimao novac od Duška Kneževića, a Duško Knežević je loš čovek jer mi je dao novac. Tužioci su časni, ja sam sekretar Vrhovnog Državnog tužilaštva, a Duška Kneževića sam samo zamajavao i govorio mu da sam dao pare, a pare nisam dao'. Interesantno, a možda i prođe''- poručili su.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR