Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Supruga Mandića i Bajčetić svjedočili o porijeklu dolara; Tužiteljka: Nijesu tvrdnje potrkrijepili dokazima

| Postavio/la: Jelena Ćetković | Izvor: Portal Analitika

Supruga Mandića i Bajčetić svjedočili o porijeklu dolara; Tužiteljka: Nijesu tvrdnje potrkrijepili dokazima Sa ranijeg ročišta

Sanja Mandić, supruga lidera DF-a Andrije Mandića, svjedočila je danas u predmetu protiv Nebojše Medojevića kojeg  terete za stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Ona je svejdočila o porijeklu dolara koje je konvertovala u toku 2016.

Svjedočio je i funkcioner DF-a Nikola Bajčetić koji je pojasnio da je u periodu izbora 2016. bio lošeg zdravstvenog stanja jer je, kako je naveo prethodno pretučen od strane službenika MUP-a, a u Tužilaštvu je dao iskaz povodom donacije Frontu u iznosu od dvije hiljade eura. 

Lider Pokreta za promjene Nebojše Medojević i  biznismen Momir Nikolića, optuženi su da su tokom 2016. na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i  moći. 

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević je kazala da oni danas nijesu materijalnim dokazima potkrijepili svoje tvrdnje o porijeklu novca koji je korišten za potrebe izborne kampanje njihove partije 2016. godine.

Advokati odbrane su istakli da je Vukčević pravo na prigovor iskoristila za medijsko spinovanje kao i da nije na svjedocima da nešto dokazuju.

Advokat Dušan Radosavljević smatra da se Sanja Mandić dobila status  svjedoka u ovom postupku samo iz razloga što je supruga jednog od  lidera DF-a, Andrije Mandića.

Suđenje će biti nastavljeno 16. oktobra.

Proces vodi sutkinja Vesna Pean.

Komentari

Montenego,

Možda je podigla kredit da bi donirala..e sirotinjo.

Ostavi komentar

0/300