9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lašmanova se branila, svijest izgubila od udarca u glavu

Hronika

Comments 0

Lašmanova se branila, svijest izgubila od udarca u glavu

Izvor: Fos

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Vještak medicinske struke profesor doktor Miodrag Šoć kazao je danas da se Ukrajinka Anastasija Lašmanova branila tokom nanošenja povreda kobnog dana kada je ubijena u stanu u kotorskom naselju Dobrota.

On je, tokom obrazloženja nalaza, istakao da je Lašmanova podizala ruke tokom nanošenja povreda kako bi se odbranila. U njenoj krvi nije utvrđeno prisustvo alkohola ili psihoaktivnih supstanci, a vještak je naveo da je žrtva trpjela bol i strah najjačeg inteziteta. Lašmanovoj je nanijeto 16 ubodno-reznih rana i najmanje 10 udaraca tupim predmetom.

"Nije moguće ekspertizno opredijeliti redosljed nanošenja ubodnih rana, odnosno koji udarac oštrim predmetom, najvjerovatnij nožem, je prvo nanesen. Ono što se može osnovano pretpostaviti je da su povrede nanošene u kontinuitetu", kazao je vještak Šoć.

Kako je pojasnio na današenjem glavnom pretresu, samo jedna ubodna rana je mogla da bude fatalna po Lašmanovu, ali od nje nije mogla da izgubi svijest. Rana je nanešena u predjelu jetre i kako je pojasnio, Ukrajinka je mogla da živi još najmanje 20 minuta i mogla je da bude na nogama ali nije mogao da se izjasni koliko dugo. Svijest bi, kaže, izgubila od tog uboda da je došlo do iskrvarenja. Sve ostale povrede nanijete oštrim predmetom su lakše ili obične teške i od njih se, kako dodaje Šoć, ne umire. Lašmanova je, prema nalazu vještaka, izgubila svijest od udarca u glavu rezultat toga su prelom kostiju i lobanje i razorenje tkiva velikog mozga. Ona je od te povrede izgubila svijest i nije mogla više pomjerati.

Na sljedećem glavnom pretresu koji je zakazan za 2. decembar u 11.30 sati izjasniće se vještak neuropsihijatar Stanko Milić koji će utvrditi stepen i intenzitet psihičkih i fizičkih bolova koje je Lašmanova trpjela.

Za ubistvo Lašmanove Više državno tužilaštvo tereti Arsenija Stanovića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR