16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hici u brata Jovana Đurovića spriječili tajni skup Lukinog klana?

Izvor: Screenshot

Hronika

Comments 0

Hici u brata Jovana Đurovića spriječili tajni skup Lukinog klana?

Izvor: Blic

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Baranin Jovan Đurović, koji je teško ranjen u srijedu u Amsterdamu, kada je ubijen Nišlija Goran Savić, navodno je u najvećem gradu Holandije trebalo da se sastane sa jednim bjeguncem koga balkanske bezbjednosne službe povezuju sa najtežim zločinima.

Đurović je praćen i napadači su mislili da je osoba s kojom je trebalo da se vidi sa njim u lokalu njegovog prijatelja "La pikola baraka". Sumnja se da su na meti egzekutora trebalo da budu obojica, ali da su napadači ranije stigli u lokal, prije nego što je druga potencijalna žrtva došla.

Ovu informaciju prenio je crnogorski sajt "Borba", ali je nepoznanica ko je taj bjegunac blizak škaljarskom klanu, koji je utočište našao u Holandiji, jer nekoliko osoba sa kojima je Đurović povezivan, odgovara tom opisu, prvenstveno Filip Korać i Alan Kožar. Trenutno su nedostupni pravosudnim organima što Srbije, što Crne Gore, a ono što je izvjesno jeste da bi realizacijom cjelokupnog plana - dvostrukim ubistvom, ekipi Luke Bojovića bio zadat više nego ozbiljan udarac.

Goran Tasić

"I Korać i Kožar, ne samo da su povezani sa Đurovićem već se navodno kriju i Amsterdamu i okolini. Iz tog razloga moguće je da je sa jednim od njih dvojice trebalo da se nađe i da je upravo taj muškarac koji je zakasnio na sastanak trebalo da bude "primarna meta". Spletom srećnih okolnosti, izbjegao je atentat i postaće još oprezniji. On zna i "odakle vjetar duva" te će vjerovatno krenuti u osvetu, a samim tim izvjesno je da će biti još žrtava, i to u toj ekipi koja je organizovala ovu likvidaciju" - kaže sagovornik "Blica" blizak bezbjednosnim službama.

Marjan Vujačić

Korać, blizak saradnik, nerijetko pominjan i kao desna ruka Luke Bojovića, odavno nije dostupak srpskom pravosuđu, a istražitelji ga sumnjiče da je organizovao likvidaciju Blaža Đurovića u martu prošle godine u Beogradu. Iako je i ranije povezivan sa pojedinim krivičnim djelima - švercom droge i ubistvima, potjernica za njim je zvanično raspisana tek početkom ove godine. Korać je u prošlosti bio zanimljiv i holandskoj policiji, jer je, prema operativni podacima, sa Veljkom Banovićem, zvanog Votka, takođe bliskim saradnikom i prijateljem iz mladosti Luke Bojovića, koji je uhapšen prošlog jula u belgijskom gradu Antverpenu, organizovao prebacivanje kokaina iz holandskih luka ka ostalim zemljama Zapadne Evrope.

Armin Osmanagić

"Osim tih operativnih informacija da se Korać skriva u Holandiji, da je on osoba sa kojom je Đurović trebalo da se sastane ide i to što je susret bio planiran u Savićevom lokalu. Savić je bio porijeklom iz Niša, a poznato je da Korać povezan sa ljudima iz tog grada, što rođačkim, što poslovnim vezama" - dodaje sagovornik Blica.

Veljko Banović

Operativne informacije su i da se u "zapadnoj Veneciji" skriva još jedan bjegunac - Alan Kožar, za kim Crna Gora traga zbog sumnje da je po nalogu Luke Bojovića, trebalo da organizuje likvidaciju Slobodana Šaranovića. Kožar je visokopozicionirani član barske kriminalne grupe, kojom je do pogibije, krajem septembra 2013, rukovodio upravo Luka Đurović, Jovanov rođeni brat. Poslije njegovog bjekstva iz Crne Gore, pominjalo se da se sklonio u Španiju, gdje ova kriminalna grupa ima dobre veze, ali da je nakon toga utočište našao kod saradnika u Holandiji. Da je Španija postala rizična po ljude iz okruženja Luke Bojovića te da su zbog toga se “preselili” u Holandiju, svjedoče i napadi na njihove ljude na Pirinejskom poluostrvu. Naime, Nebojša Stojković Stojke ranjen je u Barseloni, krajem avgusta 2017, dok je Baranin Zijad Nurković, kum Alana Kožara, ubijen u Malagi u aprilu ove godine. Vjerovatno su ti napadi bili signal ostalim članovima da se sklone na sigurniju destinaciju - Holandiju, ali, sudeći po posljednjoj egzekuciji, ni u ovoj kraljevini više nijesu bezbjedni.

Slobodan Šaranović

Interesantno je da su crnogorski istražitelji, osim Alana Kožara, za planiranu likvidaciju Slobodana Šaranovića osumnjičili Nišliju Milana Dinića. Dinić je u pritvoru u Crnoj Gori, a navodno je trebalo da u decembru 2016. ubije Šaranovića. On je, međutim, odustao od tog plana pa je prišao Danilograđaninu i predao mu pištolj kojim je navodno trebalo da ga ubije, nakon čega je ovaj to odmah prijavio policiji. Iako taj plan nije realizovan, Šaranović je, ipak, ubijen tri mjeseca kasnije, a ta likvidacija još nije rasvijetljena.

Hapšenje u Amsterdamu

Holandska policija je, poslije zločina u piceriji, uhapsila jednog 41-godišnjaka iz Amstelvena, u čijem vozilu je nađeno oružje. Tužilšatvo u Amsterdamu nije preciziralo da li je on ubica, već samo da se “dovodi u vezu sa zločinom”. Njemu je određen pritvor 14 dana i dozvoljen mu je kontakt samo sa braniocem. Njegov identitet za sada nije saopšten, ni to da li je državljanin Holandije, ili možda neke od balkanskih zemalja odakle su i žrtve. Od njegovog iskaza i spremnosti na saradnju zavisi da li će biti rasvijetljene sve okolnosti ovog atentata, ko stoji iza njega, i da li su pretpostavke da je sve organizovano na Balkanu vjerodostojne.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR