16 °

max 20 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

20° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Advokati tvrde: Radenović nije znao da drogu unosi na "Jadran"

Izvor: Screenshot/RTCG

Hronika

Comments 0

Advokati tvrde: Radenović nije znao da drogu unosi na "Jadran"

Izvor: RTCG

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

U podgoričkom Višem sudu održana je kontrola optužnice protiv kriminalne grupe Vladimira Račića i Dejana Rovčanina, koja je planirala da više od 50 kilograma kokaina, vrijednog gotovo pet miliona eura, brodom Jadran prokrijumčari u Tursku.

Odbrana smatra da se optužnica zasniva samo na iskazu svjedoka saradnika, te da nema dovoljno dokaza za potvrđivanje optužnce. Konačnu odluku donijeće Viši sud.

Odbrana okrivljenih u slučaju „Jadran“ predložila je da se obustavi postupak.

Advokat Duška Radenovića, koji se sumnjiči da je, u rancima unio drogu na brod, navodi da Radenović kao vojno lice, nije znao šta se u njima nalazi.

Takođe, odbrana smatra da je pogrešno predstavljen iskaz svjedoka saradnika Miloša Kulića.

„Ja sam prisustvovao samo jednom saslušanju i to saslušanje je snimljeno i zato sam apostrofirao da nijesu tačni pojedini djelovi toga zapisnika“, ističe Ratko Pantović, advokat Radomira Osmajića

Prema optužnici, upravo svjedok saradnik je s Radenovićem, preuzeo 56 kilograma kokaina koji je prethodno zapakovao Vojin Stupar.

Taj kokain završio je na brodu Jadran. Odbrana Stupara, prokomentarisala je trag koji su forenzičari našli na jednoj od torbi.

„Riječ je o tragu sa tri lica da prema preporukama kojih se oni pridržavaju prilikom postupanja odnosno izrade nalaza nije preporučljivo da se vrši upoređivanje takvog traga sa licima iz baze DNK registra, već se DNK morao uzimati neposredno od strane osumnjičenih. To u konkretnom slučaju nije urađeno“, kazao je Marko Radović, advokat Vojina Stupara.

Prema optužnici, kriminalnu grupu koja je pokušala da školskim brodom „Jadran“, prokrijumčari više od 50 kilograma kokaina, osnovali su Vladimir Račić i Dejan Rovčanin, koji nijesu dostupni pravosudnim organima.

Odluku o optužnici, koju je protiv njih podiglo Specijalno državno tužilaštvo, uskoro će donijeti Viši sud.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR