7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od početka godine na crnogorskim drumovima poginula 41 osoba

Hronika

Comments 0

Od početka godine na crnogorskim drumovima poginula 41 osoba

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Od početka godine na crnogorskim drumovima poginuo je 41 učesnik u saobraćaju, saopštili su danas iz Uprave policije, ističući da su u prethodnim godinama učinili značajne korake na poboljšanju stanja bezbjednosti saobraćaja.

Iz Uprave policije su, povodom 17. novembra Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, ukazali da je krajem 90-ih godina, na godišnjem nivou evidentirano i do 180 smrtno stradalih učesnika u saobraćaju, da bi tokom 2000-tih taj broj bio sveden na oko 120 na godišnjem nivou.

“U prethodnih 10 godina prosječan broj smrtno stradalih lica u saobraćajnim nezgodama je bio 60 na godišnjem nivou”, navode u policiji.

Međutim, to, kako kažu, nije nešto čime mogu i smiju biti zadovoljni i njihov stalni zadatak mora biti dalje unaprjeđenje stanja u toj oblasti.

“To namjeravamo postići na sljedeće načine: realizacijom mjera i aktivnosti predviđenih programom poboljšanja bezbjednosti drumskog saobraćaja za period 2020 – 2022, kao i realizacijom aktivnosti predviđenih Akcionim planom za realizaciju naprijed pomenutog programa; realizacijom aktivnosti predviđenih godišnjim planom rada Sektora policije opšte nadležnosti za 2020. godinu u oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja; realizacijom Plana kampanja i medijskih nastupa za 2020. godinu; kroz preventivno i proaktivno djelovanje saobraćajne policije sa ciljem sprečavanja krivičnih djela i prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja”, nabrajaju u Upravi policije.

Povodom Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, @PolicijaCG-Odsjek za bezbjednost drumskog saobraćaja, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštujući saobraćajne propise, doprinose svojoj, bezbjednosti svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

Kako dodaju, stanje će unaprjeđivati i kroz povećanje stepena zaštite i pružanje pomoći rizičnim grupama, za vrijeme njihovog učešća u saobraćaju, sa težištem na motocikliste, pješake i bicikliste, kao i djecu, starije i osobe sa invaliditetom, kao i pojačanim kontrolama saobraćaja na nacionalnom nivou, kada su u pitanju saobraćajni prekršaji u vezi sa prekoračenjem brzine, upotrebom alkohola i droga, korišćenjem sigurnosnih pojaseva, upotrebom mobilnog telefona u toku vožnje, tehničkom ispravnošću vozila…

Policija će pojačanim preventivno – edukativnim aktivnostima, sa težištem na školskoj populaciji, davati značajan doprinos u podizanju svijesti i sticanju novih znanja u vezi sa bezbjednošću saobraćaja kako kod mladih, tako i kod odraslih.

“Koristimo ovu priliku da još jednom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, da odgovornim odnosnom prvenstveno prema sebi, svojoj porodici i prijateljima doprinesu ličnoj i opštoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja saobraćajnih nezgoda na našim putevima”, poručuju iz Uprave policije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR