15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Medenica: Misija Lekovića je prožeta korijenima moralne i profesionalne dužnosti

Izvor: Foto: Screenshot YouTube

Hronika

Comments 0

Medenica: Misija Lekovića je prožeta korijenima moralne i profesionalne dužnosti

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica izrazila je saučešće porodici policajca Milutina Lekovića koji je juče ubijen na službenoj dužnosti.

"Poštovane Vesna i Jelena,

Primite izraze mog saučešća povodom gubitka Vašeg supruga i oca. U vašim teškim intimnim trenucima, šaljem Vam riječi podrške i razumijevanja za bol koji osjećate. Istovremeno, nadam se da ćete u danima koji slijede pronaći svu potrebnu snagu, kako bi odbacili prezir i očaj zbog ovog tragičnog događaja. Misija gospodina Lekovića je prožeta dubokim korijenima moralne i profesionalne dužnosti policijskog službenika u borbi za zaštitu bezbjednosti naših građana i Ustavom utvrđenih sloboda i prava", navela je Medenica.

Pucanj u policijskog službenika je, kako je saopštila, anticivilizacijski čin, koji potire sva načela demokratskog društva zasnovanog na vladavini prava.

"Međutim, sračunati oružani napad na policijskog službenika ga ne može spriječiti u vršenju dužnosti, jer će svi učinioci ovog krivičnog djela, bez obzira na njihova lična svojstva, biti privedeni pravdi, kako bi se u zakonito sprovedenom postupku, princip kažnjivosti dosljedno primijenio. Uvjerena sam da ovaj čin iracionalnog nasilja neće dozvoliti da policijski službenici preispituju svoja zalaganja za zaštitu bezbjednosti građana, mira i sigurnosti na granicama i unutar države, već da će nastaviti sa postupanjem u skladu sa državnim i međunarodnim standardima i povjerenjem koje uživaju. Milutin Leković je heroj savremenog crnogorskog doba i to je čast, ali nažalost i teret za vašu porodicu, koja stoički mora podnijeti nenadoknadiv gubitak. Primite, još jednom, izraze mog najdubljeg saosjećanja".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR