Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Porodici ubijenog u ZIKS-u isplaćeno 65.000 eura

Hronika

Comments 0

Porodici ubijenog u ZIKS-u isplaćeno 65.000 eura

Izvor: Dan

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Nakon što je presuda postala pravosnažna, država je isplatila 65 hiljada eura na ime odštete porodici Kotoranina Dalibora Đurića, koji je ubijen u spuškom zatvoru 22. septembra 2016. godine, saznaje „Dan“.

Prvostepenom presudom Đurićima je dosuđeno 50.000 eura. Na tu presudu se žalio advokat Zoran Piperović, a Viši sud je uvažio njegovu žalbu i preinačio presudu, odlučivši da se Đurićima isplati 65.000 eura. Tužbom je tražena naknada od 300.000 eura.

Kotorani Dejan Pavićević i Miloš Trbo optuženi su za stvaranje kriminalne organizacije i pomaganje u ubistvu Đurića. Tužilaštvo ih tereti da su bitno pomogli još neidentifikovanim osobama da na podmukao način i iz koristoljublja ubiju Đurića.

Tokom istrage je utvrđeno da je ubica iz zasjede, udaljen oko 300 metara od zatvorskih zidina, ispalio metak iz snajperske puške u Đurića. Metak je izašao na leđa i napravio veliku izlaznu ranu. Službenici zatvora odmah su prevezli Đurića u bolnicu, ali je on preminuo.

Kako se sumnja, izvršilac ubistva se automobi lom „škoda oktavija” italijanskih registarskih tabilca dovezao kroz naselja Rogami i Pričelje do mjesta sa kojeg je imao jasan pogled na Đurića i odakle je mogao da izvrši likvidaciju.

Ubica je zatim pobjegao, kako se sumnja, istim putem i zaustavio se pet kilometara dalje. Ostavio je pušku sa snajperom na zadnjem sjedištu i polio vozilo benzinom, nakon čega je zapalio automobil.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR