10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
I dalje traje istraga o likvidaciji Cetinjanina

Hronika

Comments 0

I dalje traje istraga o likvidaciji Cetinjanina

Izvor: Pobjeda

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Rok za podizanje optužnice u slučaju ubistva Cetinjanina Radomira Đuričkovića produžen je do sredine februara kada će Više državno tužilaštvo donijeti odluku – nezvanično saznaje Pobjeda.

Đuričković je ubijen u oktobru 2016. i tada su mu napadači iz automatske puške iz vozila u pokretu u  Ulici IV proleterske na Cetinju nanijeli više povreda od kojih je nakon nekoliko sati preminuo. Đuričković je ubijen kada je ulazio u svoj automobil „tiguan“.

Istražitelji su na putu prema Ceklinu ispod Obodske pećine pronašli plavi „reno megan“, podgoričkih oznaka koji su, kako se sumnja, koristile ubice.

Za učešće u ubistvu Đuričkovića sumnjiči se Mario Milošević, Igor Mašanović i Vukota Vujačić. Milošević je u novembru izručen sa Kosova i nakon toga saslušan je u Višem državnom tužilaštvu gdje je negirao učešće u ubistvu Đuričkovića.

"Milošević nije htio da odgovara na pitanja tužioca i branioca. Rekao je da je Đuričkovića poznavao samo ,,zdravo za zdravo“ i da nijesu imali bilo šta dobro, a ni loše. Izrazio je žaljenje zbog toga što se desilo Đuričkoviću. Kada mu je pročitana naredba o sprovođenju istrage, rekao je da su to za njega „španska sela“ i da se šokirao kada je to pročitao u medijima" – kazao je novinarima nakon saslušanja zastupnik porodice Đuričkovića advokat Damir Lekić.

Istražitelji Miloševića terete i da je zajedno sa Mašanovićem i Vujačićem učestvovao u ubistvu Đuričkovića sa Cetinja, 10. oktobra 2016. godine. Đuričković je bio kum Cetinjanina Gorana Radomana, ubijenog u februaru 2015. godine i rođak Gorana Đuričkovića, koji je likvidiran u Budvi krajem oktobra iste godine. Radoman i Goran Đuričković, prema evidenciji policije, bili su bliski škaljarskom klanu, prenosi Pobjeda.

U ovom slučaju Više državno tužilaštvo je bilo podiglo optužnicu protiv Miloševića, Mašanovića i Vujačića, ali je Viši sud nakon razmatranja dokaza vratio na dopunu.

Milošević se tereti da je bio saučesnik u ubistvu Đuričkovića, dok se u slučaju ubistva Miodraga Kruščića tereti da je bio direktni egzekutor.

Milošević je nakon ubistva Đuričkovića napustio Crnu Goru, a sumnja se da je u maju 2018. ponovo boravio u našoj zemlji kako bi ubio Kruščića koji je bio suvlasnik diskoteke ,,Bigl“. On je 5. novembra izručen Crnoj Gori sa Kosova gdje je uhapšen 18. jula prošle godine, prenosi Pobjeda.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR