8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sastanak sa direktorima svih porodilišta u CG i donatorsko veče(FOTO)

Društvo

Comments 0

Sastanak sa direktorima svih porodilišta u CG i donatorsko veče(FOTO)

  • Viber
''Stanje u Kliničkom centru znatno je bolje nego, recimo, onda kada sam ja bila ovdje'', poručila je potpredsjednica Vlade Azra Jasavić nakon obilaska porodilišta KCCG sa ministrom zdravlja Budimirom Šegrtom.

''Ono na čmu još moramo da radimo i na šta nam ukazuju iz UNICEF-a je standardizacija usluga na poštovanju protokola i procedura. To je nešto na čemu radimo, ali ono što vidim je da sje stanje na terenu zadovoljavajuće. Do takvih poruka sam došla i u razgovoru sa pacijentima'', poručila je Jasavić.

 

Kako je saopštila, ima već jasan plan.

''Nakon ove posjete planiram da održim radni sastanak sa svim direktorima porodilišta u Crnoj Gori, ali i sa predstavnicima međunarodnih zdravstvenih organizacija i NVO sektora. na taj način bi, vjerujem, imali jasnu sliku stanja u svim porodilištima''.

Jasavić planira i da organizuje donatorsko veče na kojem će se prikupljati novac za porodilišta.

''Solidarnost je nešto što je naša tradicionalna odlika, pa treba da se svi zajedno udružimo i popravimo zajedničkim snagama stanje u bolnicama, jer tu svi dolazimo i zdravstvena zaštita je nešto što nam svima treba''.

''Danas stanje jeste bolje nego juče, ali to ne znači da ne treba da se potrudimo da stanju sjutra bude bolje nego što je baš ovog trenutka'', poručila je Jasasvić.

Potpredsjednica Vlade Azra Jasavić i ministar zdravlja Budimir Šegrt obišli su porodilište Kliničkog centra Crne Gore sa ciljem podrške bezbjednosti i zdravlju porodilja i novorođenčadi u skladu sa smjernicama UNICEF-a za 2016.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR