8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na zahtjev mitropolita SPC: Sastali se Marković i Amfilohije

Religija

Tag Video
Comments 6

Na zahtjev mitropolita SPC: Sastali se Marković i Amfilohije

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

''Vlada i Mitropolija crnogorsko-primorska nastaviće dijalog u vezi sa preporukama Venecijanske komisije koje su date na Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica'' – zaključeno je na sastanku premijera Duška Markovića i mitropolita SPC Amfilohija, održanom u Kabinetu predsjednika Vlade na zahtjev Amfilohija.

''Vlada želi da uobliči pravni sistem u skladu sa današnjim potrebama Crne Gore kao viševjerskog i multikulturalnog društva. Naša obaveza je da ostavimo ambijent i nasljeđe koje neće biti opterećenje generacijama koje dolaze'' – saopštio je Marković.

Premijer je, kako se dodaje u saopštenju, kazao da Vlada iskazuje poštovanje prema pravoslavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenim vjernicima, i zajednički interes je da se na vjerskim pitanjima i u proceduri ispunjavanja preporuka Venecijanske komisije, postigne najviši stepen konsenzusa.

„Zbog toga sam prihvatio Mitropolitovu inicijativu da se sastanemo, kao i njegov zahtjev da se u vezi Predloga zakona, nakon što smo dobili mišljenje Venecijanske komisije, razgovara uz prisustvo pravnih savjetnika koje je angažovala Mitropolija“ – dodao je Marković.

Sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin, koji će u nastavku ovog dijaloga predvoditi Vladin stručni tim tokom daljeg rada na ispunjavanju preporuka Venecijanske komisije.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

štrbina

@Alex,ti vjernici s Amfiem nijesu vjernici nego iz crnogorskog naroda prodane duše otrcanom srpstvu Srbije.Pa njihovi preci od kad je Crnogoraca i CG išli u CPC do 1018 kao njeni vjernici.A SPC i njeni vjernici znaš da su prepuštili sebe i svoje srpstvo i crkvu 500g na trcanje Turčinu i đžamiji.

Alex

@štrbina, Pa sta treba, da zarati sa mitropoljom i njenim vernicima...ljudi pa oni su realnost na ovom prostoru pa koliko god se mi sa njima ne slagali

štrbina

''...Vlada iskazuje poštovanje prema pravoslavnoj Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i njenim vjernicima...''-e sa ovijem si Markoviću pokaazao koliko te briga za crnogorski narod i državu.Pa tako zbore i i drobe oštapleri i zlotvori crnogorskog naroda i države.