13 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
OTAC ROMANOS: „Srbi diskredituju svoje argumente protiv crnogorskoga političkoga vodstva”

Religija

Tag Gallery
Comments 1

OTAC ROMANOS: „Srbi diskredituju svoje argumente protiv crnogorskoga političkoga vodstva”

Autor: Antena M

  • Viber

Piše: Vladimir Jovanović

Srbi na vrhuncu nemorala prihvataju i slažu se sa Moskovljanima u identifikaciji crkvenoga pitanja Crne Gore sa ukrajinskom autokefalijom. I tako diskredituju svoje argumente protiv crnogorskoga političkoga vodstva! – napisao je arhimandrit Romanos Anastasiadis, klirik Vaseljenske patrijaršije, komentarišući pośetu mitropolita Ilariona Alfejeva Beogradu.

Srpski ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se juče sa Ilarionom, predśedavajućim Odjeljenja za vanjske veze Moskovske patrijaršije, i tom prilikom „istakao da su srpski narod i njegove svetinje u Crnoj Gori duboko ugroženi zbog usvajanja spornoga Zakona o slobodi vjeroispovijesti”.

Ilarion je kazao da je „Zakon uperen protiv interesa SPC, te da je namjera crnogorskih vlasti da ‘podržave’ crkvenu imovinu – nedopustiva”. Praveći paralelu, između dešavanja u Ukrajini i Crnoj Gori, zaključio je: „Očigledno je da jedna ruka upravlja ovim događajima i da je u pitanju isti scenario“.

Arhimandrit Romanos Anastasiadis, nezvanični tumač stavova Vaseljenske patrijaršije, danas je saopštio:

„Dok se Srbi pozivaju na podršku Vaseljenske patrijaršije u crkvenome pitanju Crne Gore, čak izražavajući zahvalnost istaknutim jerarsima vaseljenskoga trona, Ilarion boravi u Srbiji da podśeti ko ih plaća – ili, ako više volite, kome su prodati”.

„Jednostavno rečeno”, napisao je o. Romanos, „oni optužuju i kleveću Vaseljensku patrijaršiju za davanje tomosa Pravoslavnoj crkvi Ukrajine, a istovremeno se uzdaju u njezin prestiž da se nosi sa onim što oni nazivaju okrutnim progonom SPC od strane Vlade Crne Gore”.

„Međutim, da sam Predśednik Crne Gore, poslao bih prvo te licemjere dobrom psihijatru”, poručio je o. Romanos u objavi na službenoj stranici ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ - Ecumenical Patriarch Bartholomew.

Zbog svoga uticaja i oštrih javnih kritika SPC posljednjih mjeseci – prenosili smo ih na „Anteni M” – arhimandrit Romanos Anastasiadis izložen je prljavoj kampanji koju protiv njega vode neki srpski portali i društvene mreže koje kontroliše Srpska patrijaršija.

Ilrion Alfejev je danas u kripti hrama Svetoga Save u Beogradu predstavio svoju knjigu, a glavni domaćin mu je bio Irinej Bulović, član Sinoda SPC.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Banjo

Oče Romanos, ili zaćuti i zažmuri ili nešto preduzmi. Ovako zaista nije fer. Igrate se s nama i čekate rasplet