14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković nakon posjete Šavniku: Veoma me obradovalo to što sam vidio

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Marković nakon posjete Šavniku: Veoma me obradovalo to što sam vidio

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je uspješnom današnju radnu posjetu Opštini Šavnik izrazivši zadovoljstvo razgovorom sa predsjednikom Opštine Mijomirom Vujačićem i njegovim saradnicima, rekavši da će Vlada podstaći realizaciju razvojnih planova ovoga kraja.

„Imali smo veoma sadržajne razgovore na više tema. Ono što me posebno raduje je da je predsjednik Opštine sa svojim timom ovdje pokrenuo niz aktivnosti koje očigledno mijenjaju ukupno lice Šavnika. Rekao bih da se radi odgovorno i veoma dosljedno na svim razvojnim pitanjima koja treba Šavniku da daju nove prilike, a posebno da građanima Šavnika i ove opštine omoguće da kvalitetnije i sadržajnije žive“ – rekao je premijer na kraju posjete čestitajući Šavničanima Dan opštine.

Predsjednik Vlade je rekao da je lokalna samouprava kroz svoj budžet i u saradnji sa Vladom pokrenula niz projekata na razvoju društvene, komunalne i socijalne infrastrukture.

„Danas je Šavnik jedna mala planinska varoš koja je čista i uredna i u kojoj ne samo građani Šavnika nego i turisti koji dolaze ovdje uživaju u ljepotama ovog prostora. Zbog toga sve čestitke menadžmentu opštine i građanima na onome što su uradili, a posebno na viziji razvoja“ – rekao je Marković.

Podsjetivši se i na današnje otvaranje novih radnih mjesta, poput onih koja se otvaraju u punionici vode Diva koja je danas puštena u rad predsjednik Marković je izrazio uvjerenje da će nakon današnjeg sastanka i definisanih prioriteta na nekim krupnim projektima Šavnik nastaviti istim tempom razvoja.

„Danas smo razgovarali o otvaranju Šavnika preko prevoja Semolj izgradnjom tunela i rekonstrukcijom čitave dionioce, razgovorali smo i kako da rekonstruišemo i obnovimo runinirani put preko Metljička prema Bukovici i naravno o daljoj valorizaciji hidroenergetskog potencijala koje Šavnik ima jer je to značajan prihod opštine. Govorili smo otvoreno o problemu gradnje malih hidroelektrana na Bukovici. Vjerujem da ćemo izaći iz perioda politizacija i zloupotreba tog razvojnog pitanja, da ćemo naći adekvatan odgovor koji će ići u pravcu zaštite životne sredine, ali i razvoja i vodnog resursa ovog kraja. Imamo puno razumijevanje rukovodstva opštine na tom planu. Ministarstvo ekonomije će takođe sa svoje strane raditi na tom pitanju, vjerujem da ćemo imati i razumijevanje i podršku građana. U svakom slučaju zajednički nam je cilj da nađemo održivo i zadovoljavajuće rješenje. Odlazim iz Opštine Šavnik veoma obradovan i spreman da i ja lično i Vlada u cjelini damo dodatan snažan podsticaj realizaciji veoma važnih i realno odmjerenih planova za razvoj ove opštine“ – rekao je premijer na kraju radne posjete Opštini Šavnik.

Marković je ranije danas pustio u rad novi pogon punionice durmitorske izvorne vode Diva.

Razgovorima su prisustvovali i potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, ministarka ekonomije Dragica Sekulić, predsjednik Skupštine opštine Šavnik Jugoslav Jakić, potpredsjednik Opštine Vlatko Vuković i glavna administratorka Opštine Milijana Ašanin.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR