12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Od boravišne takse više od 5,6 miliona eura

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Od boravišne takse više od 5,6 miliona eura

Izvor: Mina

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

U Crnoj Gori je od početka do 14. avgusta ove godine od boravišne takse naplaćeno više od 5,6 miliona eura, što je skoro 900 hiljada eura više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je predstavnica Nacionalne turističke organizacije Aleksandra Maksimović.

Ona je kazala da se tokom ove turističke sezone bilježi kontinuirani rast finansijskih i fizičkih pokazatelja, prenosi Infobiro.

„Ukupni prihodi od boravišne takse koji pripadaju budzetu Crne Gore i lokalnim turistickim organizacijama, naplaćeni od početka godine zakljucno sa 14. avgustom iznose preko 5,6 miliona EUR, što je za gotovo 900 hiljada EUR vise u odnosu na isti period prošle godine“, rekla je Maksimović.

Kako je navela, prema poslednjim podacima lokalnih turističkih organizacija, koje svakog petka vrše presjek brojnog stanja turista u Crnoj Gori, procjenjuje se da trenutno u državi boravi oko 200 hiljada gostiju, što je u odnosu na uporedni podatak prošle godine broj veći za preko 25 hiljada.

Maksimović je kazala da i ostali relevantni parametri ukazuju na porast turističkog prometa, prije svega podaci Aerodroma Crne Gore koji su opslužili za oko 120 hiljada putnika više, kao i podaci Nacionalnih Parkova Crne Gore koji bilježe za oko 30 odsto veći broj posjetilaca nego prošle godine.

„Kada je riječ o strukturi turista, ključna novina koja je obilježila ovu turističku sezonu je veliki porast broja gostiju iz Njemačke, zemalja Skandinavije i Beneluksa, dominantno u periodu predsezone, što je važno sa aspekta produženja turističke sezone, kao i nastavak pozitivnih trendova i dvocifrenih stopa rasta sa ostalih, za nas značajnih, emitivnih tržišta Rusije, Francuske, Velike Britanije, Poljske ali i Kine“, zaključila je Makisomović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR