8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Usvojen Zakon o poreskoj administraciji

Ekonomija

Comments 0

Usvojen Zakon o poreskoj administraciji

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanici su danas usvojili dopune Zakona o poreskoj administraciji, kojim će se, prema riječima predlagača, doprinijeti boljoj naplati poreza na nepokretnost.

Podnosioci predloženog rješenja su poslanici Demokratske partije socijalista (DPS), Jovanka Laličić, Nikola Rakočević, Mihailo Anđušić, Miloš Nikolić i Marta Šćepanović.

Laličić je rekla da se pristupilo dopuni dva člana, kojim se na drugačiji način reguliše način dostavljanja poreskih akata.

Prema njenim riječima, ponuđena rješenja su na fonu bolje evidencije, uručivanja i naplate poreza na nepokretnost, koja je veoma važan sopstveni prihod svih lokalnih samouprava.

U predloženom zakonskom rješenju se navodi da se poreski akt dostavlja poreskom obvezniku slanjem preporučene pošiljke ili preko službenog lica poreskog organa. Takođe, poreski akt se smatra dostavljenim poreskom obvezniku kada se uruči obvezniku, njegovom zakonskom zastupniku, punomoćniku ili poreskom punomoćniku ili njegovom zastupniku po službenoj dužnosti.

Predviđeno je da se dostavljanje poreskog akta poreskom obvezniku, preduzeću i preduzetniku realizuje na adresu njegovog glavnog mjesta poslovanja koja je zabilježena u poreskom registru na osnovu prijave za registraciju ili ako je akt poslat preporučenom poštom na posljednju poznatu adresu preduzeća.

Dostavljanje poreskog akta građaninu obavlja se na adresu njegovog prebivališta, odnosno boravišta, upisane kod organa državne uprave nadležnog za vođenje registra prebivališta ili boravišta ili na adresu koja je zabilježena na prijavi za registraciju ili na posljednjoj poreskoj prijavi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR