Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Utrošena sva sredstva za program Energetski efikasan dom

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Mina

Utrošena sva sredstva za program Energetski efikasan dom

Ministarstvo ekonomije neće primati nove zahtjeve građana za učešće u programu Energetski efikasan dom, jer su sredstava planirana za subvenciju kamatnih stopa iskorišćena, saopšteno je iz tog Vladinog resora.

“Imajući u vidu veliko interesovanje građana, Ministarstvo će u toku naredne sedmice razmotriti mogućnosti za obezbjeđenje dodatnih sredstava za subvenciju kamata u okviru programa”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je pokrenulo program Energetski efikasan dom čiji je cilj smanjenje troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima, ostvarivanje značajnog smanjenja emisija ugljen-dioksida u sektoru domaćinstva kao i razvoj tržišta sistema za grijanje na biomasu u Crnoj Gori.

Program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima.

"Program podrazumijeva kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase - pelet, briket, ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300