15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Riješiti pitanje imovinsko-pravnih odnosa u Solani"

Izvor: skupstina.me

Ekonomija

Comments 0

"Riješiti pitanje imovinsko-pravnih odnosa u Solani"

Izvor: Mina

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na području ulcinjske Solane neophodno je riješiti pitanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi bila omogućena realizacija ulaganja zainteresovanih investitora, ocijenili su predstavnici Odbora za evropske integracije.

Oni su, prilikom posjete ulcinjskoj Solani, naveli da su spremni da podrže budućeg upravljača u pripremi projekata i svih aktivnostima u vezi sa razvojem Solane.

Članovi Odbora su, kako je saopšteno iz Skupštine, naglasili da je za realizaciju bilo kakvih ulaganja zainteresovanih investitora prije svega neophodno da se riješi pitanje imovinsko-pravnih odnosa na tom području.

Oni su se interesovali za najefikasniji model upravljanja Solanom, kapacitete upravljača, promjene u biodiverzitetu na tom području u posljednjih nekoliko godina, monitoring stanja i izvještavanje Ramsar sekretarijata, kao i za proglašenje Solane za Natura 2000 područje.

Istaknuto je da je prostorno-urbanističkim planom opštine Ulcinj na cijeloj teritoriji Solane zabranjena dalja gradnja, sa izuzetkom revitalizacije postojećih objekata.

Na sastanku sa predsjednikom opštine Ulcinj Ljorom Nrekićem kao ključno pitanje istaknuta je neophodnost što skorijeg rješavanja imovinsko-pravnih odnosa vezanih za tu lokaciju.

Kako se navodi, pohvaljena je odluka o proglašenju ulcinjske Solane za Ramsar područje, treće po redu u Crnoj Gori, za koju je osnova bila zaštita te lokacije kao parka prirode.

Istaknuta je i činjenica da je Vlada kapitalnim budžetom za sljedeću godinu za Solanu opredijelila milion EUR.

Članove Odbora su posebno interesovali rezultati studije održivosti i tri predložena modela budućeg upravljanja Solanom, kao i to ko će biti upravljač tom lokacijom nakon isteka ugovora sa Nacionalnim parkovima u avgustu sljedeće godine.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR