14 °

max 21 ° / min 14 °

Utorak

16.04.

21° / 14°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DEMOS: Hitno preduzeti mjere za oporavak Željezničkog prevoza

Ekonomija

Comments 0

DEMOS: Hitno preduzeti mjere za oporavak Željezničkog prevoza

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Informacija da je Željeznički prevoz Crne Gore pred stečajem reljefno oslikava dubinu pada do koga nas je dovela neodgovorna vlast, poručili su iz Demosa.

Kako dodaju, dok u svakoj ozbiljnoj državi željeznica predstavlja u isti mah vitalnu funkciju države i izraz nacionalnog ponosa o kome se posebno vodi ručuna, u Crnoj Gori je ona dovedena na rub propasti.

''Ovakvo stanje, izvjesno, ne zabrinjava vladajuću kastu, koja je ovih dana zaokupljena drugim pitanjima poput dileme kako da, na račun građana, neustavno i nemoralno dobije četvrti ili peti stan. Sa druge strane, Željeznički prevoz i druge državne kompanije, otuđenoj vlasti ne služe da zadovolje potrebe građana, već da omogući uhljebljenje svojim partijskim vojnicima.Posebno je zabrinjavajuće što će propast ove državne kompanije u prvom redu pogoditi ekonomski najranjviji sloj stanovništva, koji u dominantnoj mjeri i koristi ovaj vid prevoza''- navode u saopštenju.

Kako tvrde iz Demosa, stanje nije mnogo bolje ni u drugim sektorima saobraćaja.

''Nakon potpunog kraha pomorske flote, prije par godina je ukinuta redovna linija Bar-Bari, koja je postojala 60 godina. Državna avio kompanija Montenegro Airlines se nalazi pred bankrotom i ukidanjem. Takođe, intenzivno se, uz visoku javnu konfuziju, radi na privatizaciji Aerodroma i to dominantno u kontekstu raspodjele plijena partnera na vlasti''- navode iz Demosa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR