11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Crna Gora osmo čudo svijeta"

Izvor: Wikipedia

Ekonomija

Comments 0

"Crna Gora osmo čudo svijeta"

Izvor: Mina bussines

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Na jednom od najčitanijih portala u Ukrajini "Obozrevatelj" objavljen je afirmativni članak o Crnoj Gori kao turističkoj destinaciji, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

U članku se preporučuje čitaocima da moraju posjetiti Crnu Goru, jer će u suprotnom propustiti da vide osmo čudo svijeta.

„Boraveći tamo, ubjedićete se da raj zaista postoji i mnogo je bliže nego što izgleda“, naveo je autor teksta i dalje opisao destinacije koje treba posjetiti u Crnoj Gori.

U tekstu se navodi da je Kotor brat Venecije, kao i da će posjetilac šetajući uskim ulicama starog grada osjetiti duh starih vremena.

„Dok pijete kafu na nekom od trgova, čuju se crkvena zvona kao na Trgu Svetog Marka u Veneciji. Bez obzira na te sličnosti, Kotor ima svojih draži koje nećete naći nigdje na svijetu“, dodaje se u tekstu.

Autor opisuje Perast kao rajsko mjesto koje se sakrilo između planina i mora, kao i da se tu mogu naći najljepši pejzaži za ljubitelje fotografije.

U nastavku članka autor opisuje Tivat kao romantični srednjovjekovni grad koji predstavlja moderan centar.

„Dok šetate kroz Porto Montenegro, osjetićete se kao da ste u Monaku ili Nici“, navodi se u tekstu.

Destinacije koje se preporučuju u članku su i Sveti Stefan kao čudo prirode sa najljepšim mjestom za selfie, Njeguši za one koji radije preferiraju da umjesto magneta kao suvenir ponesu tradicionalni crnogorski domaći proizvod i Glavni grad Podgorica koji ostavlja utisak smirenosti koji nije uobičajen za glavne gradove.

NTO je podržala posjetu predstavnika portala Obozrevatelj, koji su tokom boravka u Crnoj Gori početkom oktobra imali priliku da se upoznaju sa prirodnim i kulturnim znamenitostima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR