7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Konjević traži kontrolno saslušanje povodom dodjele pomoći Montenegro Airlinesu

Ekonomija

Comments 1

Konjević traži kontrolno saslušanje povodom dodjele pomoći Montenegro Airlinesu

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Poslanik Socijaldemokratske partije i član Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Raško Konjević podnio je inicijativu za kontrolno saslušanje predsjednika Savjeta i Direktorice Agencije za zaštitu konkurencije Miodraga Vujovića i Lepe Medenice povodom rada agencije u oblasti dodjeljivanja državne pomoći, posebno u slučaju kompanije “Montenegro Airlines”.

Konjević je podsjetio da su usvajanjem Zakona o kontroli državne pomoći i izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti konkurencije, poslovi iz oblasti državne pomoći, koji su do tada bili u nadležnosti Ministarstva finansija Crne Gore i Komisije za kontrolu državne pomoći, prenešeni u nadležnost Agencije za zaštitu konkurencije.

U Izvještaju o reviziji Predloga zakona o završnom računu za 2018. Državna revizorska institucija utvrdila da su novčana sredstva na ime pomoći kompaniji “Montenegro Airlines” iznosila 7.266.658,70 eura.

“Imajući u vidu da je isplata izvršena bez prethodnog izjašnjenja Komisije za kontrolu državne pomoći, što nije u skladu sa Zakonom, na šta u svom izvještaju ukazuje i DRI smatram da su se stekli uslovi za organizovanjem kontrolnog saslušanja Predsjednika Savjeta i v.d direktorice Agencije za zaštitu konurenciju”, ističe Konjević.

Navodi da je očigledno riječ o flagrantnom kršenju Zakona o kontroli državne pomoći.

“Agencija za zaštitu konkurencije, imala je sva ovlašćenja da spriječi nezakonito dodjeljivanje državne pomoći i da naloži povraćaj nezakonite i neusklađene pomoći, a u ovim slučajevima to je namjerno ili nenamjerno izostalo”, navodi se u incijativi.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

mimi

hoce li neko skupti ove malverzacije na jedno mjesto da vidimo na cemo smo mi stvarno????