15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Inspektori zbog nepoštovanja neradne nedjelje izrekli novčane kazne

Izvor: Ilustracija

Ekonomija

Comments 0

Inspektori zbog nepoštovanja neradne nedjelje izrekli novčane kazne

Izvor: Mina business

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Trgovci su u velikoj mjeri poštovali zakonsku normu o uvođenju neradne nedjelje, jer je na cijeloj teritoriji Crne Gore u 24-satnom nadzoru pronađeno ukupno tri prekršioca, odnosno dva preduzeća i jedan preduzetnik, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Tržišna inspekcija je u nedjelju sprovela inspekcijski nadzor nad primjenom propisane obaveze iz Zakona o unutrašnjoj trgovini da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom.

“U sva tri slučaja, inspektori su zbog počinjenog prekršaja izrekli novčane kazne prekršajnim nalogom i to preduzeću u iznosu od hiljadu EUR i odgovornoj osobi u kompaniji 200 EUR. Za dva preduzeća ukupni iznos kazne je bio 2,4 hiljade EUR”, navodi se u saopštenju.

Za preduzetnika je, kako se dodaje, izrečena novčana kazna u iznosu od 300 EUR.

“Pored novčane kazne za počinjeni prekršaj inspektori su u sva tri slučaja zatvorili prodajne objekte za period u kojem rad nije dozvoljen”, precizirali su iz Uprave.

Nadzorom su, kako su podsjetili, obuhvaćeni svi objekti u kojima se obavlja trgovina na veliko i malo, u svim opštinama.

“Nadzor je organizovan tokom cijelog dana i počeo je u ranim noćnim satima, to jeste od subote na nedjelju, od ponoći i trajao je 24 sata”, navodi se u saopštenju.

U tom nadzoru angažovani su svi tržišni inspektori, koji su obilazili sve objekte u kojima se obavlja trgovina na terenu za koji su bili zaduženi.

“U sjedištu Tržišne inspekcije u Podgorici, organizovan je rad dežurnog inspektora, koji je tokom dana putem telefona, primao prijave i odgovarao na pitanja građana”, rekli su iz Uprave.

U Crnoj Gori je 20. oktobra bila prva neradna nedjelja za zaposlene u sektoru trgovine.

Izuzetno od tog člana, nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na veliko i malo može se obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica.

Takođe, trgovina na veliko i malo može se obavljati na pijacama, štandovima - tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovima i kioscima u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela, kao i skladištima za trgovinu na veliko.

Specijalizovanim prodavnicama ili kioscima smatraju se prodavnice, odnosno kiosci u kojima se obavlja prodaja pretežno jedne vrste robe.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR