8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović sa ambasadorom Japana razgovarao o saradnji u oblasti tehnologije, biznisa...

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Đukanović sa ambasadorom Japana razgovarao o saradnji u oblasti tehnologije, biznisa...

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadora Japana Junićija Marujamu na njegovu inicijativu kao nastavak saradnje nakon nedavne posjete Tokiju povodom ustoličenja cara Naruhita i razgovora sa premijerom Abeom.

''Predsjednik je zahvalio japanskom ambasadoru za inicijativu i istakao zadovoljstvo prilikom za susret veoma brzo nakon posjete Tokiju. On je podijelio sa ambasadorom Marujamom snažne impresije sa ceremonije ustoličenja cara, pažnjom i gostoprimnošću japanske države, ističući da je prisustvo ovakvom događaju predstavljalo čast za Crnu Goru i za njega lično.

Podsjetio je na izuzetno sadržajan razgovor sa premijerom Abeom, tokom kojeg je podijeljeno zadovoljstvo međudržavnim odnosima i iskazana snažna podrška za lidersku poziciju Crne Gore u procesu intgracija i spovođenju reformi. Tom prilikom ohrabreni su još čvršći odnosi dvije države i podstaknuta tješnja saradnja u oblastima nauke i tehnologije, biznisa i investicija, važnih za dalji razvoj i napredak crnogorskog društva''- navedeno je u saopštenju.

Na toj liniji inicirano je formiranje međudržavnog tima u kojem bi se našli naučnici, istraživači i predstavnici vlada kako bi konkretizovali polja za buduću saradnju i zajednički sagledali potrebe unapređenja ugovornog okvira za saradnju.

Đukanović je, kako dodaju, posebno naglasio interes Crne Gore da u saradnji sa zemljom koja je jedan od globalnih lidera, unaprijedi znanja u oblasti informatičkih tehnologija, proizvodnji hrane, održive energije i zdravstva.

''Marujama je zahvalio Predsjedniku za posjetu Japanu potvrđujući opredijeljenost te zemlje da produbi saradnju sa Crnom Gorom slijedeći razvojne politike naše države. Razmotrene su i mogućnosti većeg prisustva japanskih investitora i modeli unapređenja poslovnog ambijenta''- zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR