6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Unaprijediti saradnju u oblasti trgovinske razmjene i investicija između CG i Bugarske

Ekonomija

Comments 0

Unaprijediti saradnju u oblasti trgovinske razmjene i investicija između CG i Bugarske

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Četvrta sjednica Mješovite komisije za ekonomsku saradnju između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske održana je juče i danas u Sofiji, shodno Sporazumu o ekonomskoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske.

Crnogorsku delegaciju predvodio je državni sekretar Ministarstva ekonomije, Nikola Vujović, dok je delegaciju Bugarske predvodio zamjenik ministra energetike, Žečo Stankov.

"Cilj održavanja sjednice navedene komisije je razmatranje konkretnih modaliteta za produbljivanje saradnje u oblastima koje su prepoznate kao obostrano korisne, kao što su: trgovina, investicije, industrija, mala i srednja preduzeća, nauka, tehnologija i inovaciije, energetika, turizam, poljoprivreda i šumarstvo.

Tokom komisije je ustanovljeno da postoje mogućnosti za unapređenje saradnje u cilju rasta obima trgovinske razmjene i investicija, te će se u narednom periodu zajednički raditi na identifikovanju novih razvojnih šansi i razmjeni informacija o potencijalnim investicionim projektima", navodi se u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Kao rezultat rada i konstruktivnog dijaloga, u Sofiji je danas potpisan Protokol četvrte sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju izmedju Vlade Crne Gore i Vlade Republike Bugarske.

Planirano je da se naredna sjednica Mješovite komisije održi u Podgorici, shodno potpisanom Protokolu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR