16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Postavljeni prvi elementi žičare prema Đalovića pećini

Ekonomija

Comments 0

Postavljeni prvi elementi žičare prema Đalovića pećini

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Montažom prvih elemenata žičare u Đalovića klisuri nedavno je označen početak jednog od kompleksnijih poduhvata ovog strateški važnog projekta, čija će realizacija omogućiti punu turističku valorizaciju Đalovića pećine i njene okoline, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

"Radnici podgoričkog preduzeća “Novi Volvoks”, sa kojim je Uprava javnih radova potpisala ugovor o izgradnji žičare u vrijednosti od 3,9 miliona eura, postavili su prvi noseći stub na početnoj stanici u blizini manastira Podvrh. Dužina žičare je 1,7 kilometara, imaće dvije gondole sa po osam mjesta, a vožnja preko klisure će trajati skoro šest minuta. Dinamika radova uveliko će zavisiti od vremenskih prilika, ali i od savladavanja građevinskih izazova, s obzirom na činjenicu da se dio stubova nalazi na prilično nepristupačnim planinskim lokacijama. Ukoliko ovi faktori budu na našoj strani, očekujemo da će najveći dio posla biti završen u drugoj polovini naredne godine.

U toku je i izgradnja objekta za potrebe trafostanice 35/10 kV “Bistrica” koja će napajati kompleks električnom energijom, u vrijednosti od 1,2 miliona eura, kao i 5,7 kilometara pristupne saobraćajnice Bistrica – manastir Podvrh, za koju će biti izdvojeno oko 4,5 miliona eura. Procijenjena vrijednost kompletnog projekta je oko 18 miliona eura", piše u saopštenju.

Realizacija ove, kao i drugih strateških investicija, svrstana je među prioritete Vlade Crne Gore u narednoj godini.

"To najbolje pokazuje iznos raspoloživih sredstava za kapitalne projekte Uprave javnih radova u 2020. od 87 miliona eura, što je za 37,5 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet", navedeno je u saoštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR