Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Plantaže i izvršna direktorica dobitinici priznanja "Oskar kvaliteta 2019"

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Plantaže i izvršna direktorica dobitinici priznanja "Oskar kvaliteta 2019"

Kompanija „13 Jul-Plantaže“ a.d i izvršna direktorica Verica Maraš dobitinici su priznanja „Oskar kvaliteta 2019“ i „Lider poslovne izvrsnosti 2019“.

Priznanja su im dodijeljena u srijedu u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, na svečanosti priređenoj povodom obilježežavanja Svjetskog dana kvaliteta i Evropske nedelje kvaliteta.

"Priznanje "Oskar kvaliteta 2019" za organizacije van teritorije Republike Srbije, koje dodjeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnosti (FQCE), kompanija „13 Jul Plantaže“ dobila je u nominaciji najviše kategorije poslovne izvrsnosti – Šampion izvrsnosti 2019 , dok je izvršnoj direktorici Verici Maraš pripala specijalna nagrada za izuzetne rezultate postignute na unapređenju strategije i poslovne politike – u nominaciji Lider poslovne izvrsnosti 2019.

Nagradu „Oskar kvaliteta“ dodjeljuje žiri sastavljen od predstavnika državnih, naučnih i stručnih institucija na osnovu ocjene „Ocjenjivačkog tima“, biranog sa liste registrovanih ocjenjivača za poslovnu izvrsnost po FQCE modelu izvrsnosti. Nagrade se dodjeljuju organizacijama koje su postigle vrhunske rezultate na razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti", saopšteno je iz Plantaža.

Za 24 godine, koliko se dodjeljuju ove nagrade, organizacijama u Srbiji i zemljama okruženja, nagrada Oskar kvaliteta - Šampion izvrsnosti dodjeljena je, kako su dodali, svega osam puta. U 2019. ovu nominaciju ostvarile su dodatno dvije kompanije, uključujući i kompaniju „13 Jul Plantaže“ a.d., što predstavlja izuzetan uspjeh sistema menadžmenta kvalitetom.

"Nagrada "Oskar kvaliteta", ustanovljena je 1994. godine. Od 1995. se dodeljuje kao nagrada za kvalitet, a od 2000. godine kao nagrada za poslovnu izvrsnost. Kreirana je po ugledu na Evropsku nagradu za poslovnu izvrsnost (EFQM)", zaključuje se u saopštenju.

Ostavi komentar

0/300