14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potpisan 20 miliona eura vrijedan ugovor o rekonstrukciji dionice puta Rožaje - Špiljani

Ekonomija

Tag Video
Comments 0

Potpisan 20 miliona eura vrijedan ugovor o rekonstrukciji dionice puta Rožaje - Špiljani

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Uprava za saobraćaj i austrijska kompanija Štrabag zaključili su Ugovor o rekonstrukciji i unapređenju dionice puta M – 2 Rožaje – Špiljani, saopšteno je iz Vlade. 

Vrijednost ugovora, zaključenog u okviru Programa rekonstrukcije magistralnih puteva u Crnoj Gori, je 19.185.064.72 eura, a rok završetka radova je 24 mjeseca.

Radovi će se finansirati iz sredstava zajma Evropske banke za obnovu i razvoj,  saopštio je direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.

„Zadovoljni smo u Upravi za saobraćaj, jer smo dobili jednu dobru kompaniju, provjerenu kompaniju za koju smo sigurni da ćemo ovaj posao sa njima dovesti do kraja u predviđenom roku i da će građani Crne Gore, naročito građani sjevera, biti više nego zadovoljni onim što planiramo da uradimo sa tom saobraćajnicom“, naglasio je Parača.

U okviru istog programa, Uprava za saobraćaj je zaključila sa turskom kompanijom Temelsu i sa konzorcijumom italijanskog IRD Engieeringa i bosanskohercegovačkog PPG-a ugovore vrijedne po 1,5 miliona eura za pružanje usluga nadzora rekonstrukcije dionica magistralnih puteva koji se finansiraju iz sredstava zajma Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Direktor Uprave za saobraćaj je naglasio da je u toku pregovora sa Evropskom bankom za obnovu u razvoj i Evropskom investicionom bankom imao veliku podršku Vlade koja je konkretizovana davanjem garancija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR