12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nurković: U maju očekujemo odabir najboljih ponuda za Aerodrome

Izvor: Foto: Antena M

Ekonomija

Comments 0

Nurković: U maju očekujemo odabir najboljih ponuda za Aerodrome

Autor: Jelena Grbović

  • Viber

U maju bismo mogli očekivati odabir najboljih ponuda u vezi sa koncesijom za Aerodrome Crne Gore, saopštio je ministar saobraćaja Osman Nurković na radnom doručku sa novinarima. 

"Odabrane su četiri grupacije. Sljedeći korak je priprema tenderske dokumentacije. Cijeli postupak bi trebalo da se završi do kraja prve sedmice u februaru. Rok za dostavljanje ponude je 60 dana.

U maju bismo mogli očekivati odabir najboljih ponuda. Ugovori su kompleksna dokumenta i oko toga treba pregovarati.

Kompanije koje su ispunile uslove su renomirane kompanije i očekujem dobru trku i takmičenje između njih kao i dobre ponude", kazao je resorni ministar i dodao da očekuje 150 ili 200 miliona prihoda.

"Očekujem povoljne ponude. To su moćne kompanije koje u svom poslovanju imaju od 15 do 20 aerodroma.

U svakom trenutku mi možemo da odustanemo od tog procesa. Ako ocijenimo da nešto ne ide možemo da odustanemo. Imovina se ne prodaje. I pokretna i nepokretna imovina ostaće u vlasništvu države", kazao je on.

Upitan da li je zadovoljan finalnim radovima na auto-putu, ministar kaže da je najveći dio fizičkih radova završen.

"Predstoji asvaltiranje i elektro mašinske instalacije. Imamo ugovoren krajnji rok 30. septembar. Što se tiče fizičkog oblika rada on će dotad biti završen, ali postoji zeblja da tehnički dio posla ne može biti završen, to jeste pregled tehničke ispravnosti.

Vodimo računa o kvalitetu. Na petlji Smokovac se intenzivno radi. Bemaks je ozbiljno krenuo u realizaciju.

Što se druge dionice auto-puta tiče mi pregovaramo. Radi se idejni projekat za tu dionicu i studija zaštite životne sredine. Do kraja maja očekujemo završetak projektne dokumentacije. Do kraja godine možemo naći partnera da radimo i taj dio dionice. Srbija je ugovorila do Požege zadnju dionicu, ostaje još dionica do Boljara. Optimista sam da će se cijeli auto-put realizovati i da ćemo do Beograda umjesto 9 sati putovati 4 sata", rekao je on. 

Dodao je da je počeo da se sprovodi lex specialis za Montengro Airlines i da menadžment utvrđuje višak broja zaposlenih.

"Ovo je zakon kojim se spašava kompanija. Da nijesmo donijeli ovaj zakon mi bismo imali štetu. Evidentno su se dugovi nagomilali. Nije tačno da se ulaže 155 miliona. Ulaže se nekih 20 miliona za vraćanje dugova i 50 miliona za kupovinu aviona. Ja sam optimista da ovo što smo uradili da će ozdraviti kompaniju i da će ona moći samostalno da funkcioniše. Nema te države koja ne pomaže avio kompanijama", kazao je Nurković.

Nurković je najavio i planove za spajanje Barske i Crnogorske plovidbe.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR