Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Uspješno poslovanje Luke Kotor u posljednje dvije godine

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Mina business

Uspješno poslovanje Luke Kotor u posljednje dvije godine Foto: Twitter

U poslovanju Luke Kotor posljednje dvije godine su najplodotvornije, jer je ostvareno deset godina čekano pravo na prvenstvenu koncesiju, utrostručen akcijski kapital svakog dioničara, proširen obuhvat usluga i ostvareni izuzetni poslovni rezultati, saopštio je predsjednik Odbora direktora Branko Ivanović.

On se sastao sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, koja je Luku Kotor obišla u okviru dvodnevne posjete Opštini Kotor, i upoznao je sa ključnim informacijama o preduzeću, upravljačkoj strukturi, strukturi akcionara, poslovnim rezultatima i planiranim investicijama.

Ivanović je rekao da Luka Kotor predstavlja kompaniju od posebnog značaja ne samo za Kotor, već i za cijelu Boku i Crnu Goru.

„On je podsjetio i na činjenicu da se radi o jednom od rijetkih preduzeća koje je državno-opštinsko vlasništvo, a koje je prepoznato po kontinuiranom uspješnom poslovanju“, navodi se u saopštenju Luke Kotor.

Izvršni direktor Luke Kotor Branko Kovačević, predstavio je planirane investicione projekte - izgradnju pilona, priveznih bova, unapređenje kapaciteta marine, kao i niz drugih investicija planiranih u periodu od 12 godina za koji je dobijena koncesija, čija je vrijednost 5,3 miliona EUR.

Takođe, govorio je i o uticaju izgradnje pilona na povećanje sigurnosti kruzera koji se vezuju na operativnoj obali.

Član Odbora direktora Radomir Rudanović govorio je o poziciji i vrijednosti akcija Luke Kotor na tržištu kapitala.

On je podsjetio da je Luka Kotor od 2018. preuzela obavezu poštovanja Kodeksa korporativnog upravljanja čime su napravljeni koraci ka dodatnom unapređenju transparentnosti i kvaliteta upravljanja.

Ostavi komentar

0/300