11 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjednica Nacionalne investicione komisije: Obezbijeđena podrška za infrastrukturne projekte

Ekonomija

Comments 0

Sjednica Nacionalne investicione komisije: Obezbijeđena podrška za infrastrukturne projekte

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Nacionalna investiciona komisija (NIK) usvojila je na današnoj sjednici, kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, Izvještaj o radu za period jul-decembar 2019. i uputila ga Vladi Crne Gore na usvajanje.

U Izvještaju se, između ostalog, daju informacije o projektima kanidovanim i finansiranim od Zapadnoblakanskog investicionog okvira (ZIO).

"Konstatovano je da je u decembru prošle godine Upravni odbor ZIO odobrio 4,4 miliona eura za sufinansiranje projekta Izgradnja infrastrukture za snabdijevanje vodom i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali – Bokokotorski zaliv, faza II.

Odobrena sredstva namijenjena su drugoj fazi izgradnje kanalizacione mreže u široj oblasti Bokokotorskog zaliva – odnosno povezivanje kanalizacije u Risnu, Perastu, Prčanju i Stolivu sa glavnim kolektorom u Kotoru i postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda.

Takođe, u izvještajnom periodu, NIK-a je dala saglasnost za kandidovanje projekta Ministarstva saobraćaja i pomorstva, kroz Zapadnobalkanski investicioni okvir, za rekonstrukciju i modernizaciju željezničke pruge „Vrbnica – Bar“, državna granica sa Srbijom", navodi se u saopštenju iz Vlade. 

Traženi iznos granta kod ZIO je 19 miliona eura. 

"U dokumentu se navodi i da je na sastanku ZIO u decembru u Londonu saopšteno da će EU u narednom periodu povećati mogućnosti za finansijsku podršku investicijama u infrastrukturu ZB, a posebno u oblastima zaštite životne sredine i klimatskih promjena", zaključeno je u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR