16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Luka Bar ima  potencijal za distribuciju i skladištenje fosilne energije"

Ekonomija

Comments 0

"Luka Bar ima potencijal za distribuciju i skladištenje fosilne energije"

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za fosilnu energiju, Stivenom Vinbergom. 

Posjeta američke delegacije  odvija se u sklopu inicijative za pripremu studije o potencijalima upotrebe fosilne energije, primarno LNG (tečni prirodni gas) i mogucnosti saradnje sa americkim kompanijama u ovoj oblasti, saopšteno je iz tog resora.

Tokom posjete, delegacija je posjetila Luku Bar gdje je organizovana i radionica, obavljeni su  razgovori sa menadžmentom  kompanije I predstavili mogućnosti daljeg razvoja ove oblasti.

“Sama pozicija Luke Bar na Mediteranu je posebno interesantna i postoje razvojni planovi za poboljšanje postojećih kapaciteta i iskorišćavanje resursa koje ova luka ima” istakao je  Nurković  na početku sastanka.

Resorni ministar je gostima predočio realno stanje u sektoru transporta, ali i projekte koji se realizuju, sa ciljem povećanja atraktivnosti naše najveće trgovačke luke. Sastanak je bio prilika da se sumiraju rezultati kontinuiranog ulaganja u željezničku infrastrukturu koja je povezana sa lukom Bar, ali i izgradnju autoputa Bar – Boljare.

Vinberg se saglasio sa ministrom Nurkovićem da Luka Bar ima ozbiljan potencijal u cijelom regionu za distribuciju/skladistenje fosilne energije, a zajednički zaključak  je da postoji  prostor i interesovanje obije strane da se u budućem periodu razmotre detalji i mogući modeli razvoja ovog projekta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR