10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ambasadorka SAD u posjeti KAP-u

Ekonomija

Comments 0

Ambasadorka SAD u posjeti KAP-u

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke i pomoćnik američkog sekretara za fosilnu energiju Stiven Vinberg sa delegacijom, posjetili su kompaniju Uniprom KAP, koja je jedina u regionu instalirala sve potrebne, ekološki potvrđene, instalacije za tečni prirodni gas- LNG.

Direktor Uniprom KAP-a, Nebojša Dožić, upoznao je američku delegaciju sa razvojnim planovima i investicijama Uniprom KAP-a, a posebno sa projektima koji podrazumijevaju korišćenje LNG-a.

“Ova investicija realizovana je uz korišćenje visokih tehnologija. Svi negativni parametri u proizvodnji, generisani starim načinom rada, a koji su predstavljali zatrovanost životne sredine, uz investiciju vrijednu preko 5 miliona eura, smanjeni su za 70 odsto. Gasna infrastruktura postavljena je kroz kompletan Uniprom KAP što je značajno doprinijelo velikom interesovanju inostranih investitora“, istakao je Dožić.

Sjedinjene Države, kako je saopšteno, istražuju mogućnost primjene tečnog gasa u srednjoj i istočnoj Europi što je i rečeno na radionicama u Crnoj Gori i Albaniji, a cilj susreta sa crnogorskim i albanskim javnostima bio je predstavljanje mogućnosti korišćenja prirodnog gasa kao potencijalnog rješenja za povećanje energetske sigurnosti, pristupa energiji, smanjenja troškova za energiju i boljoj zaštiti životne sredine.

Iz kompanije podsjećaju da je u Podgorici održana radionica o maloj i kontejnerskoj upotrebi tečnog prirodnog gasa u centralnoj i istočnoj Evropi. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR