11 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komisiji za tehnički pregled radova na auto-putu dodatnih 720 hiljada eura

Ekonomija

Comments 0

Komisiji za tehnički pregled radova na auto-putu dodatnih 720 hiljada eura

Izvor: Mina business

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Vlada je povećala iznos novca potreban za rad Komisije za tehnički pregled radova na izgradnji auto-puta Bar – Boljare, prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo za 720 hiljada EUR.

Na današnjoj sjednici Vlade donijeta je Odluka o izmjenama Odluke o naimenovanju Državne komisije za tehnički pregled radova na izgradnji auto-puta Bar – Boljare, prioritetne dionice Smokovac – Uvač - Mateševo.

„Budući da je povećan obim radova i produžen prvobitno dogovoreni rok za njihov završetak, Odlukom je utvrđeni iznos potrebnog novca za rad Komisije od oko 2,83 miliona EUR uvećan za 720 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Vlada je donijela Odluku o naimenovanju nezavisnog revizora za reviziju finansijskih izvještaja Aerodroma Crne Gore za 2018. 

Kako se navodi, u skladu sa zakonskim obavezama i prethodno sprovedenim postupcima, Odlukom je za nezavisnog revizora naimenovana renomirana revizorska kuća „EuroRev“ iz Podgorice.

„Ta revizorska kuća ispunjava sve uslove predviđene zakonom, za međusobno usaglašenu cijenu u iznosu od oko 9,67 hiljada EUR, sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost“, dodaje se u saopštenju.

Na današnjoj sjednici Vlade data je saglasnost na Plan rada i Finansijski plan kompanije Monteput za ovu godinu.

„Ukupni prihodi te kompanije planirani su na nivou od oko 47,15 miliona EUR, rashodi na nivou od oko 46,68 miliona EUR, pri čemu je planirana dobit od oko 466,19 hiljada EUR“, precizira se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je usvojena Informacija o unapređenju sistema budžetiranja i višegodišnjeg budžetskog okvira.

Na sjednici je usvojen Izvještaj o realizaciji Programa gazdovanja šumama za prošlu godinu.

Navodi se da su u izvještaju jasno precizirani ukupni prihodi i rashodi budžeta Uprave za šume i sve aktivnosti na planiranim šumsko uzgojnim radovima, izradi planova uređenja šuma i korišćenju šuma.

Iz Vlade su kazali da je prošle godine ostvaren rekordan prihod od oko 7,21 milion EUR, što je povećanje od sedam odsto u poređenju sa prihodima iz 2018, uprkos smanjenom obimu sječe od 15 odsto.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR