10 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kotor Art dobitnik evropskog priznanja ''Effe Label''

Kultura

Comments 0

Kotor Art dobitnik evropskog priznanja ''Effe Label''

Izvor: rtcg

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

KotorArt Don Brankovi dani muzike dobitnici su evropskog priznanja EFFE Label.

Kako su saopštili organizatori festivala, EFFE Label je evropski pečat kvaliteta za izvanredne umjetničke festivale koji pokazuju njihov angažman u području umjetnosti, uključenosti zajednice i međunarodne otvorenosti.

"EFFE (Europe for Festivals, Festivals for Europe/Evropa za Festivale, Festivali za Evropu) predstavlja akciju koju je pokrenula Evropska Asocijacija Festivala (EFA) koju podržavaju Evropska komisija i Parlament.

Festival KotorArt Don Brankovi dani muzike sada se može naći na sajtu www.festivalfinder.eu koji predstavlja online bazu za pretraživanje festivala gdje publika otkriva sve festivale umjetnosti, od muzike do pozorišta, uličnih umjetnosti do plesa i književnosti u 45 zemalja u Europi.

"Stranica je ukorijenjena i upravljana od strane zajednice festivala uz podršku Evropske Unije. Na stranici se mogu naći svi evropski festivali dok samo neki od njih nose pečat kvaliteta tj. EFFE Lebel", kazali suorganizatori festivala.

Da bi jedan festival dobio ovu titulu, potrebno je ispuniti brojnne zahtjeve kao što su predstavljanje koherentnog i organizovanog umjetničkog programa; podržavanje stalnog umjetničkog razvoja; pružanje mogućnosti budućim ili inovativnim umjetnicima da stvore ili da budu predstavljeni u programu; ukorijenjenje u lokalnoj zajednici koje podstiče lokalne veze u programu i među izvođačima, uključivanje lokalnih umjetnika i publike u projektima; pomoć pri povećanju pristupa kulturi raznolikoj publici; ulaganje u inovacije i izgradnju kapaciteta i dr", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR