14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promocija knjige Milenka Perovića u Nikšiću

Kultura

Comments 0

Promocija knjige Milenka Perovića u Nikšiću

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Promocija knjige "Filozofija politike" autora Milenka A. Perovića održaće se u Nikšiću, u sali Tehnopolisa, 3. septembra u 20 sati, saopštili su sa FCJK.

"Riječ je o prvoj takvoj knjizi u nas a objavljena je u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica. univerzitetska kritika je konstatovala: „Na nekadašnjem jugoslovenskom prostoru ranije nije bilo pokušaja da se filozofija politike obradi u sistemskoj i povesnoj perspektivi, osim u prigodnim pokušajima izlaganja istorije političke misli (Radomir Lukić i Jurij Kolaković) ili nešto produbljenije politologije (Ljubomir Tadić). Prvi takav pokušaj načinio je upravo profesor Perović u svojoj knjizi Praktička filozofija. U njoj je pokazao da interpretacijska paradigma prožimanja ove dve perspektive ima visoku heurističku vrednost. Na toj bazi pristupio je izradi posebne knjige Filozofija politike", navodi se u saopštenju.

O Perovićevoj knjizi Filozofija politike govoriće Saša Knežević, profesor Fakulteta političkih nauka, Pavle Goranović, profesor filosofije i književnik, Slobodan Čukić, novinar i publicista, i autor.

Medijatorka programa je Kristina Radović. 

Promocija se organizuje u okviru manifestacije Septembarski dani kulture 2019, a priređuju je Opština Nikšić, JU Zahumlje i Fakultet za crnogorski jezik i književnost – Cetinje.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR