8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Septembarski repertoar KIC-a  "Budo Tomović"

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Septembarski repertoar KIC-a "Budo Tomović"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Nakon uspješno realizovanih kvalitetnih 250 programa tokom sedam mjeseci i zaslužene ljetnje pauze, Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ u svom prepoznatljivom ritmu, startuje sa jesenjom programskom sezonom.

Kreativni tim ‘’srca kulture grada“ pripremio je brojne, raznovrsne kulturno - umjetničke programe u kojima će tokom cijelog mjeseca nesumnjivo uživati vjerna, probirljiva publika, svih generacija.

U okviru muzičkog programa i redovnog ciklusa „Mladi talenti“ KIC nastavlja da afirmišemlade i talentovane muzičare, pa najavljuju 5. septembra koncert klavirskog trija u sastavu Kosta Popović (violončelo), Luka Perazić (violina) i Simo Šišević (klavir). Sa zadovoljstvom najavljuju i koncert istaknute američke džez umjetnice Lorin Taliz, koja će nastupiti sa svojim ansamblom Novel Idea 23. septembra na velikoj sceni, a zahvaljujući programu američke vlade American Music Abroad, i posredstvom Ambasade SAD-a u Podgorici.

Za filmske sladokusce, filmski segment biće u znaku tradicionalne revije „Zlatne komedije“ koju organizuju šesti put, a projekcije komedija biće upriličene od 23. do 25. septembra u kultnoj sali Dodest.
Međunarodna saradnja obilježiće i ovaj mjesec, pa će u partnerstvu sa ukrajinskom organizacijom ADRUM prirediti manifestaciju Dani ukrajinske muzike, 30. septembra i 1. oktobra. (više podataka u narednih desetak dana).

U okviru manifestacije „Dani Brazila u Podgorici“ u multimedijalnoj sali će 11. septembra biti organizovano interaktivno predavanje eminentnih brazilskih pofesora na temu „Turizam u Brazilu izvan fudbala, karnevala i sambe”.
Radove akademskog slikara Selvera Kardovića predstaviće u okviru izložbe koja će biti otvorena 17. septembra.

KIC će kao i prethodnih godina, ugostiti sjajne lutkarske predstave u okviru osmog Međunarodnog festivala lutkarstva koji če biti održan od 11. do 15. septembra. Domaćini su i dijela programa koji se održavaju u okviru Festivala internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) od 9. do 17. septembra. Oba festivala realizuju se u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto 2019.

Najmlađa publika uživaće i u ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala dječje pjesme “Naša radost” koji će biti upriličen 28. septembra u velikoj sali KIC-a.

Ljubitelji teatra biće u prilici da pogledaju nekoliko predstava - 3. septembra ugostiće predstavu ‘’Književno veče’’ u produkciji dramskog studija Centra za kulturu Rožaje, a u režiji Dragana Koprivice, dok će 18. septembra u Dodest sali biti odigrana predstava “Zalutali metak”, Dramskog eksperimentalnog studija “Đeca cvijeća", a u okviru festivala “Oda životu” 2019.

Predstava “Deportacija” u produkciji Kulturnog centra Novi Pazar, a u režiji Gradimira Gojera biće premijerno odigana 24. septembra na velikoj sceni KIC-a.

Iz KIC-a napominju da je u toku rekonstrukcija plafonske i zidne rasvjete u Velikoj sali.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR