9 °

max 14 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
"Don Kihot" otvara sezonu u Gradskom pozorištu

Kultura

Comments 0

"Don Kihot" otvara sezonu u Gradskom pozorištu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Podgoričkom premijerom „Don Kihota“, Andraša Urbana, 20. septembra u 20 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ počeće 68. sezona Gradskog pozorišta. Prva repriza ove predstave, nastale u koprodukciji sa Barskim ljetopisom, za publiku Glavnog grada zakazana je dan kasnije na istom mjestu i u istom terminu.

Ova nesvakidašnja, intrigantna teatarska priča zasnovana je na motivima Servantesovog remek djela, a premijerno je izvedena u julu u okviru Barskog ljetopisa. U Urbanovom viđenju čuvenog romana na neke ovdašnje „vjetrenjače“ juriša sedam žena – sedam glumica koje progovaraju o problemima i dilemama savremenog društva i žena u takvom okruženju, kaže se u saopštenju.

To su: Branka Femić-Šćekić, Vanja Jovićević, Kristina Obradović, Branka Stanić, Jelena Simić, Sanja Popović i Anđelija Rondović.

“Uz već provjerene naslove sa sve tri naše scene – Lutkarske, Dramske za djecu i Večernje, i naredni period u našem teatru obilježiće novi projekti i akcije, brojna gostovanja, ali i niz festivalskih pohoda u zemlji i regionu.

Tako će naš ansambl već 15. septembra, u 20 sati, u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“ igrati „Malog pirata“ Milana Karadžića, na zatvaranju osmog izadnja Međunarodnog festivala lutkarstva, koji će ove godine u Podgorici okupiti teatre iz još pet zemalja: Italije, Hrvatske, Španije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Niz festivalskih gostovanja nastavićemo predstavom „Cvrčak i Mrav“ u režiji Branka Ilića, koja će biti izvedena 27. septembra na zatvaranju 26. Međunarodnog festivala pozorišta za decu u Subotici, koji tradicionalno u ovaj grad dovodi najbolje dječje predstave iz cijelog svijeta. Ovaj komad, koji je Gradsko pozorište uradilo u koprodukciji sa Teatrom mladih, Kulturnim centrom „Nikola Đurković“ iz Kotora, Herceg festom i Budva Grad teatrom, ovog mjeseca biće igran i pred publikom glavnog grada, 22. septembra u 12 sati u Velikoj sali KIC-a „Budo Tomović“, navode iz Gradskog.

Do kraja godine biće upriličene premijere na Večernjoj i Lutkarskoj sceni za djecu.

''Sa velikim zadovoljstvom iščekujemo prvu saradnju sa uglednom bugarskom rediteljkom Veselkom Kunčevom koja će na našoj Lutkarskoj sceni za djecu postaviti komad „Na ivici neba“. A nakon hit predstave „Lažljivci“, koja se u Gradskom pozorištu uz veliko interesovanje publike igra već 11 godina, Marko Manojlović potpisaće režiju i komada „Pukovnik ptica“ čija nas premijera očekuje krajem godine. I u nastupajućoj sezoni potrudićemo se da naše predstave dopru do što većeg broja gledalaca u našoj zemlji, a to ćemo uraditi i u okviru novog projekta „Podgoričko Gradsko za sjever“, dodaje se u sopštenju.

Ulaznice za predstave sa septembarskog repertoara su u prodaji, a mogu se rezervisati na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR