Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Festival "Fiat" počinje večeras

| Postavio/la: Ana Ašanin

Festival "Fiat" počinje večeras

Festival internacionalnog alternativnog teatra će večeras u 20 sati u okviru FIAT FOKUSA, na Velikoj sceni KIC-a „Budo Tomović“, svečano otvoriti prva od dvije italijanske predstave „Ljudska sramota“ u produkciji „#Reteteatro41 i Matera-Basilicata 2019, evropska prijestonica kulture“.

Kreaciju i dramaturgiju potpisuju Silvija Gribaudi i Mateo Maffesanti. Saradnik na tekstu je Jeton Neziraj, savjetnik koreografa Sharon Fridman, tehnički direktor i majstor svjetla Angelo Piccinni, a koordinator projekta Franco Ungaro.

Stvaranju predstave doprinijeli su i Mattia Giordano, Antonella Iallorenzi, Maria Grazia Nazzi, Simona Spirovska i Emma Tashiro, a realizuje se u saradnji sa EU JAPAN FEST JAPAN COMMITTEE.

Predstava „Ljudska sramota“ propituje koliko je različitih vidova ljudske sramote i koje su potencijalne poetske vizije tamo gdje se sramota pretvara u ljepotu: SRAMOTA TIJELA / SRAMOTA DRUGIH / SRAMOTA PORODICE / SRAMOTA NEUSPJEHA / SRAMOTA SEKSA / SRAMOTA RAZLIČITOSTI / SRAMOTA...

U okviru pratećeg likovnog programa FIAT-a, u dvorištu i Kuslevovoj kući, od 9 – 17. septembra biće otvorena i izložba slika Nikole Kovačevića „Fragmenti“, dok će u Pećini Kuslevove kuće svoju vizuelno-zvučnu instalaciju „Europa“ predstaviti umjetnica Biljana Mišić.

FIAT, iz godine u godinu, postaje prepoznatljiv i po bogatom i eklektičnom muzičkom programu, tako da će prvu festivalsku noć uveličati i koncert poznatog crnogorskog benda „Gospoda Glembajevi“.

Večerašnjim koncertom, koji će početi u 22 časa u dvorištu Kuslevove kuće, bend će upravo proslaviti tri decenije postojanja. Nakon koncerta nastupiće DJ RADIO GLAVA koji će nas provesti kroz žanrove soula, diska, fanka, hausa.

Ostavi komentar

0/300