7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počeo peti "Podgorica art festival"

Kultura

Comments 0

Počeo peti "Podgorica art festival"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Peti Podgorica art festival počeo je juče i trajaće do 22. septembra na više gradskih lokacija.

PAF je interdisciplinarni festival muzičkog, dramskog, likovnog i književnog programa koji okuplja kako mlade, tako i starije umjetnike iz Crne Gore i regiona.

Ove godine Podgorica Art Fest će po prvi put biti organizovan i van zone najužeg gradskog jezgra.Velika bina, postavljena je na platou između zgrade uprave Glavnog grada i CNP-a.

Na Otvorenoj sceni biće održani koncerti muzičara iz Crne Gore i regiona. Posjećenosti doprinosi i činjenica da su tokom trajanja festivala Bokeška i Njegoševa ulica zatvorene za saobraćaj pa je prostor za posjetioce značajno veći.

U okviru Otvorene scene, postoje i zasebni djelovi festivali nazvani „Klasika kod Marka“ i „Literarni pločnik“. Klasika kod Marka podrazumijeva održavanje koncerata klasične muzike na platou ispred spomenika Marku Miljanovu na uglu Bokeške i Njegoševe ulice.

Literarni pločnik podrazumijeva izražajno čitanje proze i poezije, odnosno svojevrsno književno veče.

U segmentu Otvorena galerija učestvovaće oko pedesetak autora sa preko 150 radova iz skoro svih djelova Crne Gore.

Kao i svake godine prikazaće različite oblike digitalne umjetnosti, karakter dizajn, klasične slikarske tehnike, fotografije, rukotvorine, industrijski dizajn i modni dizajn.

Razbooktavanje je segment festivala koji po svojoj komleksnosti predstavlja manifestaciju za sebe i sastavljen je od dva segmenta – Sajam knjiga i Zonu knjige. Zona knjige kao segment PAF-a, obuhvata organizovan program i druženje povodom formalnog završetka četiri Paf literarna konkursa za 2019.

Ove godine će u okviru Podgorica Art Festivala biti održan drugi Sajam nosača zvuka sa sloganom ”Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš?”. U sklopu ovog segmenta organizovana je i DJ radionica koja ima zadatak da posjetiocima približi DJ kulturu i zainteresovanost mlađih generacija za odnos prema muzici.

Radionica “Inicijativa za zelene mlade“ će u Njegoševom parku okupiti djecu i mlade od 4 do 18 godina kroz koju će organizatori sa saradnicima raditi na podizanju svijesti i očuvanju životne sredine.

U partnerstvu sa Filmskim centrom Crne Gore organizovan je segment fetivala pod nazivom Filmske priče – projekcije filmova u Njegoševom parku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR